Ahoj, tento typ neznám a dlouho jsem neporovnával ceny, tak nevím, nakolik bude má rada co k čemu, ale...mám FS Amilo Pro v3545 a nemůžu si stěžovat - naprostá spolehlivost, oproti četným výtkám z "nebytelnosti na první pohled" se ani po téměř dvou letech intenzívního používání žádné vrzání nekoná...co se týče poměru cena/výkon, tak to tradičně bývá silnou stránkou FS, ale obecně bych doporučil ten konrétní model vyzkoušet v praxi. FS je totiž schopná vyrobit za výborné prachy jak velmi ucházející ntb, tak ntb úplně na draka (měl jsem předtím Amilo Pro V2545 a to byla katastrofa). Hlavně bych se zaměřil na koncstrkci chlazení/hluk větráčku. Zatímco na mém stávajícím ntb je toto perfektní, ten předchozí hučel jako vzášedlo a hřál jak čerstvá struska...fuj, děsný šmejd...ale zpátky k tvému dotazu - mně se to jeví být dobrý poměr cena/výkon.
Jinak jedno obecnější info - já osobně preferuji separátní grafiku, tedy ne integrovanou....ani nevím proč - asi proto, že kdysi jsem se dočetl, že relativně nejtolerovatelnější přístup k linuxu má NVIDIA...a prozetím to musím potvrdit, s instalací jejich ovladačů jsem nikdy neměl sebemenší problém...ale tímto se asi neřiď, zkus někdo pozjišťovat, jak na tom je ta integrovaná grafika...
Té tvojí třetí otázce bohužel vůbec nerozumím...ještě jednou si pročti obecné informace o LiveCD a pak bez obav hurá do toho, není se čeho bát!