Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Totem, TV, tv-out  (Přečteno 1179 krát)

gb

• Aktivní člen
  • *
Totem, TV, tv-out
« kdy: 13 Února 2009, 09:29:16 »
Dobrý den,
už se to jistě probíralo několikrát, ale je toho fatk všude s rozdílnými řešeními a verzemi.

Mým cílem je rozchodit nějakým způsobem souběžný běh videa(totem) na tv-out přes composite a zároveň pracovat na pc.
1. rozchodil jsem 2 monitory s nvidii a to buď vpravo or clone. Obojí má tak trochu své mouchy. Můj dotaz zní nelze to nakonfigurovat tak nějak, že na jedný ploše spustím celoobrazovkové video které půjde do tv a na jiný ploše pracuji.

2.v nastavení totemu ja jakýsi výbětr v nastavení kam poslat output. Nešlo by to nějak pořešit touto cestou? Na netu mi přijde že to buď chodí, nebo stejné jako já, tam jsou volby disabled.

3.nějak jsem neporozuměl co v manuálu k xourg.conf mají na mysli termínem "head" ve spojení "dual head server" apod

4. co se stane dám li do server layout 2 screeny

hrabu se v tom teprve chvilku, cca 4 dni s tímto problémem, ale rád bych tušil alespoň směr kudy jít, popř nějaký link či info by bylo fajn.

Pro názornost přikládám svůj xorg.conf. Psal jsem tam jen to čemu zhruba rozumím z dokumentace takže tam možná stačí dodat někam řádek a bude po problému.
Kód: [Vybrat]

Section "ServerFlags"
# Option "DefaultServerLayout" "Default Layout"
Option "DefaultServerLayout" "Muj Layout"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device sub"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandard" "PAL-G"

EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Televize"
HorizSync 30-50
VertRefresh 60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen TV"
Monitor "Televize"
Device "Configured Video Device sub"
Defaultdepth 24
Option "TwinView " "on"
# Option "TwinViewOrientation" "RightOf"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "ConnectedMonitor" "DFP, TV"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Muj Layout"
screen "Screen TV"
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Děkuji za info GB.

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: Totem, TV, tv-out
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2009, 11:40:32 »
Ahoj, ja jsem to rozchodil nasledovne:
1. aktivoval jsem nesvobodny ovladac Nvidia, reset PC
2. sudo nvidia-settings
3. enable TwinView
4. NEKLIKAT NA APPLY (nevim proc, nasel jsem to na anglickem foru), ale rovnou zapsat xorg.conf (predem radeji zalohovat puvodni, tohle Ti vymaze sekce keyboard, mouse)
5. do sekce pro televizi v xorg.conf doplnit "Option "TVStandard" "PAL-G"" (neni to tam vlozeno standardne a obraz na TV se trepe)
6. restart a melo by to jet.

Ta volba TV-Out v Totem je neaktivni. Pozor: pokud mam na TV pustene video, tak se nesmim prepnout na jinou virtualni plochu, protoze jinak se prehravani stopne. Nevim, jestli to je normalni, zatim jsem to neresil, stejne pouzivam jen jednu plochu.

Zkus to a dej vedet co a jak.

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2009, 11:55:52 »
Díky za info.

1. to mám bez toho by mi nejela akcelerace
2. to jsem zkoušel bohužel s apply
3. s tím enable tvinview je to u mě trochu problém, neboť pořádně nevím co to znamená, včetně nastavení dalších voleb. Osobně nemám problém s ruční editací xorg.conf pokud je to někde popsáno. Manuál mluví jen obecných options což chápu a ještě jsem nestahoval documentaci k ovladači nvidie. Je to por mě na dýl (zjistit co je to lvlastně zač + najít na inetu). Pokud existuje dokumentace přímo v instalaci nebudu se zlobit pokud mi řekenete kde se nalézá.
4.viz 3
5. bez toho mi to jelo čb
6. měl by stači jen Ctrl+Alt+BackSpace že?

Pozn. no osobně na kostce mi to jede stále pokud zatáhnu myší za kostku, tak na tv vidím jak se to otáčí, ale stále běží, normálně vidím kostku, která má 2 plochy vedle sebe na jedné straně. Jednuá vidím na LCD a druhou na TV. Dá se s tím smířit, ale myslím si, že musí existovat přijatelnější řešení, tak aby ten signál do TV byl opravdu samostatný. Nebo aby se ta plocha TV prokopírovala na všechny plochy.

jen poznámka geforce 6600

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2009, 13:05:53 »
Po pravde receno, nejsem zadny guru, jen jsem proste sledoval krok za krokem anglicky navod, ktery jsem tady ted popsal.
Twinview jsem jen zaskrtnul bez jakychkoliv dalsich nastaveni. Rucni editaci jakychkkoliv souboru se vyhybam pokud je to jen trochu mozne, takze neporadim kde je jaky manual. To s tim "apply" evidentne hraje nejakou roli, protoze kdyz jsem dal apply, tak to taky neslo. Proc, to netusim, dulezite pro me je, ze to funguje  :)

Kostku jsem v zivote nedokazal rozchodit a vice ploch jsem proste prestal pouzivat, stejne jsem pro ne nikdy nenasel vyuziti :)

Pokud se dobre pamatuju, tak jsem radeji uplne resetoval PC a ne jen Xka.

« Poslední změna: 13 Února 2009, 13:07:44 od xromano »

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2009, 15:01:04 »
stejně díky za info

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.