Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unstable ubuntu 8.10  (Přečteno 756 krát)

Dub

• Návštěvník
Unstable ubuntu 8.10
« kdy: 14 Února 2009, 13:18:21 »
Zdravim,

nekteri z vas uz o me slyseli, ponevadz mych par dotazu urcite nejednomu leze krkem.
Nyni ovsem zadam komplexni radu ohledne nestabilniho Ubuntu.

//Priznaky
1) Celkem docela casto mi pada defaultne naistalovany multiprotokolovy klient Pidgin
2) Mam na CD MP3 zalohu, po pokusu prehrat nejake songy mi to nabidlo instalaci prislusnych kodeku. Po jejich instalaci mi to nejde ani v jednom defaultnim prehravaci, navic vzdy o pokusu jej prehrat zamrznou
3) Casto mi take pada skype v tom smyslu, ze se sekne a nejde mi z niceho nic volat
4) Nejede mi Counter-Strike pres wine (tento dotaz uz je v herni sekci)

//Konfigurace
1) Mam stahnute nejnovejsi aktualizace
2) Take mi blbnul balickovaci system dpkg, ale dpkg --configure -a dany problem vyresil
3) Graficke ovladace, jsou na GF6800Ultra plne funkcni, funguje direct rendering, vsechno ok
4) Vsechny zvukove drivery jsem nastavil na ALSA, odstranily se mi timto nektere predchozi chyby napr. pri spousteni cska (counter-striku) uz to nevypisuje chyby spojene s timto problemem (sice vypisuje jine, ale to je nyni irelevantni), take jsem si hral ve skype s drivery "Sound in, Sound out, Ringing", nastavil jsem to na takovou hodnotu, pod kterou mi to bezi za normalnich okolnosti v poradku, kdyz pominu to zamrzani pauznutych hovoru a nefunkcniho opetoveho volani bez restartu "Xka", ale na druhou stranu, kdyz se skymem neprovadim zadne operace, muze mi bezet hovor treba 5 hodin v kuse bez problemu
5) efekty vzhledu mam nastaveno na "zadne"
6) bezi mi na druhem pc nonstop pingovani meho pripojeni a nejake lagy ci vetsi vypadky vylucuji

Nejsem moc zkuseny uzivatel (ubuntu jsem mel jen par tydnu v dobe, kdy byla aktualni verze 7.10), ale bohuzel jsem byl nucen prejit na widle (csko jsem na ubuntu nerozjel) a ponevadz jsem admin cska na jednom, podle meho nazoru, z nejkvalitnejsich cs nonsteam serveru u nas (diky programatorske praci meho kolegy a rad bych opet dohlizel na kvalitni chod serveru bez cheateru, tudiz kdyby jste nekdo chteli pomoci,
v herni sekci mam svuj dalsi prispevek, proto vas zadam o radu, cim by ty problemy mohli byt zpusobovany, placejte to, co vas napadne, ja uz jsem uplne bezradny, potrebuju pracovat, potrebuju hrat, ale mam s tim neustale problemy :-(

Mozna mi doporucite at se vykaslu na ubuntu, kdy nejsem schopny s nim normalne pracovat a fungovat, ale pamatuju na casy, kdy jsem prave pouzival to 7.10 naprosto bez problemu a chtel bych takhle podobne dobre pouzivat i 8.10...

predem moc dekuji za vasi pomoc a reakci na muj extra dlouhy prispevek

Dub (Mr.S1lent.cz)
« Poslední změna: 12 Května 2010, 13:54:55 od Anna Taliánová »
MSI K8N Nforce4 Platinum, AMD Athlon 64 3500+ (Venice), 1GB DDR 400MHz (2x 512 Dual channel), GeForce 6800Ultra 256MB DDR3, WD 250GB SATA2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.