Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: firefox ve více vláknech  (Přečteno 1031 krát)

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
firefox ve více vláknech
« kdy: 16 Února 2009, 16:18:10 »
Zdravím.

Chtěl bych se zeptat, zdali existuje použitelná možnost spustit firefox ve více procesech - tj. co okno, to proces. Motivace je prostá. Za den otevřu asi miliardu stránek se kterým pracuju. Některé jsou důležité a jiné ne. Někdy ale zjistím, že danou stránku potřebuji až později, takže mi dlouho, zdánlivě zbytečně, svítí někde na nějaké virtuální ploše. No problem. Tedy až do té doby, kdy se proklikám na nějakou stránku s idiotským obsahem, nějakou reklamou nebo podobným šmejdem, který je špatně napsán a shodí mi firefox. Tím samozřejmě ztratím rozložení stánek na virtuálních plochách a jsem nutně dezorientován. Ale to je taky ten menší problém. Pokud totiž obnovím session, obnovuji ji většinou i s tou šmejdskou stránkou, která mi ff sestřelí znovu. Někdy je možné rychlým klikáním nalézt nevychovanou záložku a sestřelit ji dříve, než ona sama stiskne spoušť, někdy to holt nejde a je třeba vyčkat až mi daná stránka nabídne jinou reklamu (či libovolný jiný šmejdský obsah), která toto nedělá. A někdy to holt nejde vůbec. Tohoto chování bych se velice rád zbavil (flashblock mám samozřejmě zapnutý).

předem dík za každou radu.
alfonz.

petrf

• Návštěvník
Re: firefox ve více vláknech
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2009, 16:55:55 »
Vyzkoušej TabMixPlus http://tmp.garyr.net/ má zabudovanou správu (obnovu) relací trochu lépe a po pádu se dokáže vrátit do původního stavu ...

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2009, 17:32:25 »
Každé okno firefoxu běží ve svém vlákně (mrkni do htop).
Zkusil bych důležitá okna házet do nového profilu firefoxu.
1) Zavřít všechny lišky
2) Otevřít terminál a vytvořit nový profil (test)
firefox -ProfileManager
3) Spustit foxe
firefox -P default -no-remote &
firefox -P test -no-remote &

Dlouho už mi FF nepadnul, takže nemůžu ověřit jak se to bude chovat.
Je také druhá možnost - nainstaluj Operu a tam dávej důležitá okna.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2009, 21:39:40 »
Každé okno firefoxu běží ve svém vlákně (mrkni do htop).
Zkusil bych důležitá okna házet do nového profilu firefoxu.

to je dost neprakticke

@alfonz:
ak mas otvorenych viac okien a jedno z nich ti padne, tak ostatne by mali zostat neporusene. Ak to mas vsetko v jednom okne, tak je to holt smola, ze narazis na taku stranku.

Ale ak casto mas stranky, ktore si chces uchovat len docasne a neskor sa k nim vratit tak vyskusaj rozsirenie taboo. Je to celkom dobra vecicka.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.