Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Me TV - korekce, Klear - nefunkční  (Přečteno 2422 krát)

judeware

• Návštěvník
Me TV - korekce, Klear - nefunkční
« kdy: 16 Února 2009, 22:24:34 »

Již několik dní pracuji na odladění nového multimediálního PC. Ubuntu HH má řadu DVB-T přehrávačů přímo
ve zdrojích. Zkusil jsem tedy dva. Klear nefunguje vůbec, píše: "parse error, not valid". Znáte někdo řešení?
Klear se takto choval už v Ubuntu 7.10 ...

Me TV funguje, ale EPG měl chybnou diakritiku. V ubuntích návodech je popsána editace souboru me-tv.config,
má ovšem chybičku! Pokud do příslušného konfiguračního řádku zadám řetězec "iso6937", diakritika v EPG je
pořád špatně. A navíc - program se následně vůbec nerozjel. Vyhodil hlášku o chybě v xml souboru (přesné znění si
už nepamatuju). EPG naskočilo správně po malé korekci - "iso 6937" musí být psáno s mezerou.
Může to na wiki někdo opravit?

Rád bych zprovoznil Me TV i na druhém PC s Ubuntu 7.10, přidal jsem příslušný zdroj softwaru podle návodu na wiki,
ale software nenacházím ani v "Aplikace -> Přidat/Odstranit" ani v Synapticu ani po zadání příkazu do terminálu.
Ruční spuštění instalace z balíčku .deb mi hlásí neřešitelné "dependency is not satisfiable". Přitom by to fungovat mělo,
na jiném PC s podobným HW s Ubuntu 7.10 uvedený postup loni v létě zabral. Poradí někdo?

jcxaver

• Návštěvník
    • http://cvrk.com
Re: Me TV - korekce, Klear - nefunkční
« Odpověď #1 kdy: 14 Března 2009, 19:08:47 »
Me TV funguje, ale EPG měl chybnou diakritiku. V ubuntích návodech je popsána editace souboru me-tv.config,
má ovšem chybičku! Pokud do příslušného konfiguračního řádku zadám řetězec "iso6937", diakritika v EPG je
pořád špatně. A navíc - program se následně vůbec nerozjel. Vyhodil hlášku o chybě v xml souboru (přesné znění si
už nepamatuju). EPG naskočilo správně po malé korekci - "iso 6937" musí být psáno s mezerou.
Může to na wiki někdo opravit?

Me TV
stáhl jsem od Debianů Me-Tv 0.7.14 a ta čeština v epg mi blbne ať tam mám, či nemám mezeru  ???

je to divné, jakoby ta 0.7.14 měla me-tv.config někde jinde, teď jsem si zadal schedule a v ~/.me-tv/me-tv.config se ta změna neprojevila

zkoušel jsem i verzi 0.7.16, tu jsem musel překládat, ale ta nenašla sqlite3, přestože jsem si ověřil, že ji mám nainstalovanou a dokonce ji i přeinstaloval.

Výměnu zkušeností, radu bych uvítal, ta čeština mi vadí ;D
« Poslední změna: 14 Března 2009, 19:30:35 od jcxaver »
jc
--
Lenovo ThinkPad X220 i5-2520M/8GB RAM/320GB-7200, mSata Renice 120GB;Asus N501JW i7-4720HQ/16GB RAM Samsung SSD 512GB kernel  posledni, unity, ano, unity a vlevo

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Března 2009, 07:49:25 »
Tak to také zkouším a už jsem to dotáhl do úspěšného konce. Vždy, když je EPG špatné, je třeba vymazat soubor  /.me-tv/epg.xml , ten totiž po jednom načtení drží obsah delší dobu a to budí zdání, že ta změna kódové stránky nefunguje.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

jcxaver

• Návštěvník
    • http://cvrk.com
« Odpověď #3 kdy: 15 Března 2009, 10:09:19 »
Tak to také zkouším a už jsem to dotáhl do úspěšného konce. Vždy, když je EPG špatné, je třeba vymazat soubor  /.me-tv/epg.xml , ten totiž po jednom načtení drží obsah delší dobu a to budí zdání, že ta změna kódové stránky nefunguje.
já ten soubor u Me-Tv 0.7.14 nemám, zato me-tv.db, a nevím, jak se do něj dostat,  také se mi -asi subjektivně- zdá, že má horší obraz než kaffeine, a nedá se to nijak nastavovat. Kaffeine zase na gnome a compizu klidně klidně spadne, když není na prvním desktopu.
jc
--
Lenovo ThinkPad X220 i5-2520M/8GB RAM/320GB-7200, mSata Renice 120GB;Asus N501JW i7-4720HQ/16GB RAM Samsung SSD 512GB kernel  posledni, unity, ano, unity a vlevo

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
« Odpověď #4 kdy: 25 Března 2009, 03:19:19 »
Me Tv jsem také zkoušel, ale nakonec jsem ji opustil. naopak mi totiž běhalo pouze EPG a ostatní bylo mrtvé! Ted TV sleduji v Totemu.  :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.