checking for GTKMM... configure: error: Package requirements (gtkmm-2.4 > 2.8 ) were not met:No package 'gtkmm-2.4' foundConsider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if youinstalled software in a non-standard prefix.Alternatively, you may set the environment variables GTKMM_CFLAGSand GTKMM_LIBS to avoid the need to call pkg-config.See the pkg-config man page for more details.
sudo apt-get build-dep gparted
Podle me je jednodusi stahnout si livecd, aji se mi to zda bezpecnejsi, kdyz na ten disk pritom vubec nesahas...
Vojtíne jestli tomu správně rozumím, pokoušíš se kompilovat GParted 0.3 ze zdroje domovské stránky projektu? Pokud ano tak zadej v termináluKód: [Vybrat]sudo apt-get build-dep gpartedStáhne ti nutné developerské knihovny pro tento projekt a zbytek už dohledáš podle potřeb poslední verze (viz config.log)Citace: RipperPodle me je jednodusi stahnout si livecd, aji se mi to zda bezpecnejsi, kdyz na ten disk pritom vubec nesahas...On potřebuje mít gparted v systému kvůli správě externích disků (anebo dalších). Je pohodlnější mít tento nástroj po ruce hned.
No jo, těch knihoven ke kompilaci potřebuje dost. Ale pokud ti to vadí, já mám balíček hotov. Můžu ho připojit sem do fóra linkem z mého ftp.
Zde je: http://members.chello.cz/gliding/gparted_0.3_i386.debPo instalaci se objeví v menu Aplikace -> Systémové nástroje, ten původní ze Systém -> Správa zmizne.