Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neustálé restartování display manageru po přechodu na Ibex  (Přečteno 1403 krát)

Sarka

• Host
Zdravím,

mám poměrně zásadní problém. Po přechodu na Intrepis Ibex mi systém nabídl použití nesvobodných ovladačů pro Nvidia grafickou kartu. Zkusila jsem tento ovladač použít a děly se věci... (vyhodilo mě to z grafiky a po chvíli mi to napsalo, že má problémy a že bude nastaveno nízké rozlišení). Tak jsem nesvobodný ovladač opět odinstalovala a po restartu to začalo...

Pokaždé, když ve firefoxu rozkliknu nějaký větší obrázek (malé jsou zpravidla v pohodě) nebo rychleji zaroluji kolečkem myši, dozvím se, že "Not starting X display manager (xdm); it is not the default display manager.

No... tak jsem z něj zkusila udělat default a nejen, že jsem si nepomohla, ale už mi to ani nejde vrátit zpátky na gdm...

Setkal se s tímto problémem někdo?

V současnosti se nedá v Ubuntu vůbec pracovat, potřebovala bych to rychle vyřešit. Moc dík.

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: neustálé restartování display manageru po přechodu na Ibex
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2009, 10:51:07 »
No tak nastavit GDM jako default a v recovery módu dát Try to fix X server

Sarka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2009, 18:22:46 »
Tak bohužel... padá to pořád...

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Února 2009, 22:50:04 »
mno... další možnost je zazálohovat /etc/X11/xorg.conf a poté smazat, měl by se vytvořit při spuštění X a tedy by měl být prázdný default... a pokud je gdm v pořádku, tak by to mělo jít..

matilda

• Návštěvník
    • makakgames
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2009, 22:45:00 »
mno nic z toho nepomaha...zkousel jsem to nekolikrat....takze prozatim se tenhle notebook bude muset spokojit s podporou wifi....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.