Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ADSL modem D-Link G664T  (Přečteno 1455 krát)

lednak

• Aktivní člen
  • *
ADSL modem D-Link G664T
« kdy: 21 Února 2009, 16:58:56 »
Šel by tenhle modem použít jako wifi klient? Po zavedení 8 Mbit ADSL od O2 mi jinak není k ničemu.

picard

• Stálý člen
  • **
Re: ADSL modem D-Link G664T
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2009, 22:16:40 »
Jestli obsahuje 3 věci v jednom: modem, router a access point (malá anténka), pak je jistě někde v možnostech nastavení volba aktivovat wifi. Pomocí wifi klientů na počítači, počítačích můžete rozběhat svoji domácí sít notebooků. Ale neměl jsem možnost stáhnout si nějakou příručku o něm z internetu, je už starší typ, ale myslím, že princip ADSL modemů je prakticky stejný - dát možnost připojit síť drátovou na router nebo wifi síť na access pointu (přístupovém bodu).
Na CD nebo DVD, kterou jste s tímto modemem obdrželi, bude určitě i příručka a postup nastavení.

lednak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2009, 16:16:54 »
Jako wifi access point mi fungoval do teď (před zvýšením rychlosti ADSL, 8 Mbit už nezvládá). Wifi vypnout a zapnout umím. Jde mi o to, jestli by šel nastavit jako wifi klient k novému access pointu (tj. síť z něj pak rozvádět normálně přes kabely k dalším počítačům). Tuhle volbu jsem nikde v menu nenašel.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2009, 16:26:37 »
tohle neumi
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2009, 16:52:13 »
Jestli o tom nic není v příručce, tak to určitě neumí. Jak jsem psal, já jí k dispozici nemám, musíte se do ní podívat sám. Nevěřím, že by firma zatajovala jakoukoli dodatečnou funkčnost svého přístroje.
Já si osobně myslím, že to neumí. Protože dávat k přístroji, co umí modem, router a access point navíc ještě funkčnost wifi klienta je nelogické a nehospodárné. (Wifi klienti se dávají do počítačů) Protože v první řadě jde o nízké náklady a co nejvyšší zisk.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.