Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: efekty Ubuntu a video  (Přečteno 2247 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
efekty Ubuntu a video
« kdy: 21 Února 2009, 19:03:03 »
Zdravím,
předně bych chtěl poděkovat za příspěvky k problémům, které jsem psal již předtím. Děkuji.
Nyní řeším menší problém s efekty. Pokud spustím efekty střední nebo extra, tak se v těchto módech nedá koukat na video. Hlavní přehrávač pro video mám nastaven VLC player (ale u ostatních to dělá taky) a stává se mi, že obrazovka s videem problikává (obraz není konzistentní). Tento problém řeším vypnutím veškerých efektů. Prohledal jsem internet kvůli ovladačům a ty jsou snad ok. Mám grafickou kartu ATI X1950 Pro 512MB, GDDR3 (ještě v AGP8). Vyzkoušel jsem jestli mi funguje akcelerace 3D a ta je podle Terminálu ok. Používám nesvobodné ovladače ATI FGLRX. Nemá s tímto problémem někdo zkušenost?? Jak udržet efekty Ubuntu a přitom koukatelné video??
Díky za odpověď

premet

• Host
Re: efekty Ubuntu a video
« Odpověď #1 kdy: 21 Února 2009, 19:20:40 »
To je klasický problém ATI ovladačů a Compizu, zatím jsem nikde neviděl jak tento problém vyřešit, takže budeš nejspíš muset vypínat Compiz. Je tu možnost si přepnout na jinej video plugin, ale pokud budeš přehrávat třeba HD videa tak ti nepůjdou plynule.

Jinak tento problém, když si projedeš tuto sekci najdeš několikrát, stačí hledat  :).
« Poslední změna: 21 Února 2009, 19:22:22 od Premet »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2009, 06:37:28 »

El_Diabl0

• Aktivní člen
  • *
    • gfx
« Odpověď #3 kdy: 02 Dubna 2009, 00:52:23 »
posledni ATI drivery z jejich homepage me to doufam konecne vyresili. AVI neblika ;)
HP 6735s - 9.04 64bit (eyecandy) / XP Profi (performance)
&
AMD 6000+, ATI 4850, 4GB ram, 22 LCD, 1 TB space ... Windows XP Profi

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 02 Dubna 2009, 10:00:46 »
Prohledal jsem internet kvůli ovladačům a ty jsou snad ok.
Asi jsi nehledal pořádně, protože o blíkání videa na ATI kartách při zapnutých efektech je jenom tady na fóru asi 20 příspěvků ;)
Citace
Jak udržet efekty Ubuntu a přitom koukatelné video??
Pomoci mohou nejnovější ovladače (Catalyst 9-3) - ve fullscreenu prý neblikají (nemám vyzkoušeno). Mám teď nainstalované Jaunty Beta a tam video ve fullscreenu s repozitářovým fglrx přes gl nebliká (v okně ano).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.