Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: umi K(U)Buntu vse co FC5  (Přečteno 2311 krát)

eNDe

• Návštěvník
umi K(U)Buntu vse co FC5
« kdy: 05 Září 2006, 12:09:41 »
Kdyz si nainstalim kubuntu (tu posledni verzu), budu mit vse co potrebuji ke sve spokojenosti? Amarok + plugin na mp3. rozchozenou Freecom DVB-T USB Stick, Nvidiu, rozchodim si tam NAT? psi. xine (nebo kafeine - nebo jak se tomu nadava ;)) zkompiluju si bezproblemu jadro a nainstalim standardnim zpusobem (make -j3 all && make modules_install && make install - reboot new kernel) ?? Dik za help

petrme

• Aktivní člen
  • *
umi K(U)Buntu vse co FC5
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2006, 12:24:25 »
Zkus si Kubuntu nainstalovat a pak se zeptej na konkrétní věci.

Jinak ti můžu v jen dobré víře poradit, že to určitě půjde ;)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
umi K(U)Buntu vse co FC5
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2006, 12:32:52 »
Otázka: eNDe proč chceš přejít z FC na Ubuntu? Jenom jako pokus anebo máš vyloženě specifický důvod?
Zajímá mne proč vlastně lidé přecházejí z jedné distribuce do druhé.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jere

• Stálý člen
  • **
umi K(U)Buntu vse co FC5
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2006, 12:49:49 »
Ja osobne jsem presel z FC na (k)Ubuntu, protoze se mi diky nekompatibilnim repozitarum podarilo FC uplne rozbit :) Takze hlavni duvod byly problemy pri aktualizaci.

Druhym problemem byl fakt, ze freetype ve FC nema zapnuty bytecode interpreter a bylo potreba ho prekompilovavat. Takova "prkotina", ale koukta porad na rozmazany fonty me nebavilo.

Jinak ale musim rict, ze z Ubuntu jsem nejdriv nebyl moc nadseny - ve FC je vic grafickych klikatek, ktere jsem ze zacatku v Ubuntu docela postradal.
A FC je na pohled o dost hezci :)

eNDe

• Návštěvník
umi K(U)Buntu vse co FC5
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2006, 15:34:19 »
no hlavne uz mam kubuntu na ntb, libi se mi to ze je to distribuce kde jsou balicky, ktere funguji - aspon ty co pouzivam. Na FC5 se me nelibilo to mnozstvi - nektere jsem je ani nepustil. po instalaci FC5 jsem mel 8GGB plneho disku - proc? - nevim. Kubuntech si doinstalim co potrebuju, jen me mrzi ze rovnou v distro nejsou veci na kompilaci, ale daji se doinstalovat.

otazka je proto, ze FC5 slouzila jako maly server, dhcp, ftp, httpd, mysql, ...
Nemel jsem s ni problem, ale nemuzu nainstalit Amarok, kaffeine - chybi zavislosti a nebo uz je to rozbite. Nemam cas to resit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
umi K(U)Buntu vse co FC5
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2006, 18:18:14 »
Citace: GlidingFLY
Zajímá mne proč vlastně lidé přecházejí z jedné distribuce do druhé.
Mám pro tebe zajímavou odpověď proč jsem přešel ze Suse na Ubuntu, možná proto, že Suse mi vůbec nefungovalo (resp. fungovalo, ale: samo si nakonfigurovalo grafickou kartu tak, že se nadaly spustit Xka, nenašlo zvukovku, nedokázalo pracovat ani s jednou z mých tří usb myší atd.) to byl nejspíš důvod proč jsem přešel na ubuntu, které vše zvládlo na jedničku.

PS: sorry za offtopic

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.