Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomale bootovani - Configuring network interfaces  (Přečteno 1738 krát)

klimpy

• Návštěvník
Pomale bootovani - Configuring network interfaces
« kdy: 23 Února 2009, 13:12:19 »
Dobry den, potreboval bych radu, jak odstranit zdlouhave bootvani meho notebooku. Pouzivam Ubuntu 8.10 na svem DELL latitude d630. Pri bootovani Linuxu se cely proces pres minutu zasekne pri konfiguraci sitovych rozhrani (Configuring network interfaces ...).
Jinak sitova karta (wifi - intel PRO/WIRELESS 4965AGN s ovladacem iwlagn) mi pomerne bez problemu funguje, az na to ze musim po startu systemu prirazovat adresu APcka rucne.

Byl bych velice vdecny za kazdou radu...

Klimpy :)

ufaak

• Závislák
Re: Pomale bootovani - Configuring network interfaces
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2009, 16:39:20 »
je potreba editovat soubor
Kód: [Vybrat]
/etc/dhcp3/dhclient.conf a radek
#timeout 60upravit napriklad na
#timeout 20
Pokud bys chtel uplne zrusit vyhledavani dhcp pres ethernet rozhrani, tak edituj soubor
/etc/network/interfaces a odkomentuj radek
auto eth0
dej vedet jak jsi byl uspesny ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2009, 16:47:21 »
@ufaak .. ty starej pardale ^# znaci komentar .. to ze je timeout by default v dhclient.conf zakomentovanej neznamena, ze upravou jeho komentovane hodnoty neceho docilis .. ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2009, 16:50:37 »
@klimpy << radsi dej opsnu '-x' do spousteni /etc/init.d/networking `sed -i '1s/$/\ -x/' /etc/init.d/networking` a ohledej (dej sem vystup) na cem se to hryzne ..

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2009, 17:09:36 »
ntz: kua ted jsi me dostal... ne ze bych to nevedel, ale kazdopadne jsem trotl :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

klimpy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Února 2009, 12:37:46 »
Zkusil jsem zmenit soubor /etc/init.d/networking, kde jsem patrne odstranil zapnuti wifini, nebo spis vubec startovani nejakyho sitovyho rozhrani. Takze system mi nabehne hned (30s).
Akorat mam tedka problem ze se vubec nemuzu pripojit k APcku.
zapnul jsem wifinu ifconfig wlan0 up, nastavil si svy IPcko pocitace a masku site, pak jsem obohatil routovaci tabulku, protoze byla uplne prazdna, ale nemuzu v iwconfigu asociovat APcko pomoci jeho HW adresy...:(

klimpy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Února 2009, 14:32:00 »
S nastavenim timeoutu jsem taky moc nepochodil, odkomentoval jsem radek s timeoutem a zmenil na mensi hodnotu. Pokud dela problem DHCPcko rad se ho vzdam a pripojeni udelam rucne (staticky).
Mozna by bylo dobre zminit ze nepouzivam zadny managery pro pripojeni k siti (rucni pripojeni pomoci skritu v souboru), coz by mohl byt problem, ze kdyz po nastartovani systemu s opt. -x v souboru /etc/init.d/networking, mi po rucnim nahozeni wlanka nejde pripojit, ale nevim co jsem jeste zapomel nastavit | zapnout...
Kazdopadne dekuju za rady, dalsi pripominky budou vitany:))

klimpy

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Února 2009, 14:52:03 »
Asi bych si mel trochu sypat popel na hlavu, nejak mi to nedalo a nasel sem si sh -x(trace) opt., ale ten efekt to melo, na std err moc nevim jak se podivat, znam jenom alt+F1cku. Kazdopadne jsem trochu prohrabal adresar /var/log, kde v user.log mam:

Feb 24 14:44:53 dell pulseaudio[8613]: ltdl-bind-now.c: Failed to find original dlopen loader.
Feb 24 14:44:53 dell pulseaudio[8615]: main.c: setrlimit(RLIMIT_NICE, (31, 31)) failed: Operation not permitted
Feb 24 14:44:53 dell pulseaudio[8615]: main.c: setrlimit(RLIMIT_RTPRIO, (9, 9)) failed: Operation not permitted
Feb 24 14:45:09 dell pulseaudio[8615]: module-x11-xsmp.c: X11 session manager not running.
Feb 24 14:45:09 dell pulseaudio[8615]: module.c: Failed to load  module "module-x11-xsmp" (argument: ""): initialization failed.

, stejna chyba se opakuje pri kazdem startu. Stale si ale moc nevim rady, jak dal....
V linuxu jsem docela zacatecnik, takze moc triku v rukavu nemam.

klimpy

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Března 2009, 23:45:09 »
problem byl opravdu v dhcp, ethernetovy interface hledal konfiguraci pres DHCP, stacilo zakomentovat prislusne radky v /etc/network/interfaces

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.