Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Evolution  (Přečteno 1960 krát)

PetrHerynk

• Host
Evolution
« kdy: 27 Února 2009, 10:46:12 »
Po problémech s Kontactem, kdy mi zahlásil kritickou chybu, roztáhl se přes dolní lištu a odmítl zobrazit nový email, jsem si nainstaloval Evolution a přidal mail notification. Každé ráno mi hlásí, že nemůže najít vložené schránky do notifikace. Když je removnu a znovu vložím, je to OK. Dá se s tím něco dělat?  Gnome mi notifikaci nezobrazí, i když ji odstraním a znovu nainstaluji.

PetrHerynk

• Host
Re: Evolution
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2009, 10:49:39 »
Jen doplním, že mám doinstalován balík kubuntu-desktop do LinuxMint.

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2009, 15:04:34 »
iNo tak koukám, že tady někdo pořád řeší jak roztahovat partition, napravuje chyby, které někdo udělá s odpuštěním vlastní blbostí ale když se jedná o něco jiného, tak rozum končí. Já se samozřejmě nezlobím, sám takovou pomoc také někdy potřebuji ale .... Roztahovat a měnit oddíly jsem se naučil, blbosti se snažím nedělat. Budu muset každé ráno přetvořit mail notification, protože tu chybu zjevně neodstraním sám ani nikdo jiný z tohoto fóra. Hezký den.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2009, 15:09:27 »
můžeš sem postnout přesně tu chybu co to vyhazuje, případně spustit evolution přes konzoli a co to vypíše tam...

třeba se z toho bude dát něco vyčíst...

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2009, 15:42:41 »
Konečně konkrétní dotaz, díky. Ten problém spočívá v tom, že mail notification korektně nainstaluji, zadám schránky a celý den to pracuje bezchybně. Ráno, když pustím počítač, mám spuštění evolution nastaveno automaticky, tak mi bliká ikonka dole, že mail notication nemůže najít ony schránky. Je to tím, že se spustí zároveň s evolution a logicky vyžaduje odblokováníevolution. Já evolution odblokuji ale problém přetrvává. Musím schránky odstranit, jsou to POP3 schránky a přidat znovu a pak to bez problémů pracuje do vypnutí až do večera. Dle mého názoru a to zkusím je problém v tom, že musím odstranit automatické otevření po startu a pustit evolution ručně. Asi když se pustí mail notification se zablokovaným evolution, tak logicky nenajde schránky a při odblokování se nerefreshne. To ale neumím odstranit.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2009, 15:46:15 »
možná nějakým způsobem spustit mail-notification třeba s 5 minutovým spožděním...
nevím jestli to jde nějak nastavit nebo by se to muselo řešit vlastním skriptem...

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #6 kdy: 27 Února 2009, 16:04:14 »
Omlouvám se ale dostat se na server je problém, do diskuse druhý a přidat příspěvek třetí. Je to tak, jak jsem hlásil. Když jsem se jen odlogoval, tak evolution chtěl heslo hned a žádný problém nebyl. Asi se ta situace bude opakovat při restartu. Mně to tak moc nevadí, neuvědomil jsem si souvislosti, když jsem psal první příspěvek. Díky za snahu. Asi by to vyžadovalo zásah do evolution, aby vyžadoval heslo hned než pustí notifikaci. Je to zadarmo, když se bude situace opakovat, tak schránku přenastavím. Díky.

SlavoU

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Února 2009, 16:18:41 »
Nepomohol by ti napr. cGmail ? http://wiki.ubuntu.cz/cGmail
Po dlhých rokoch na MS Win... objavujem krásu Linuxu. V Linuxe absolútny začiatočník - BFU - január 2008.

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #8 kdy: 27 Února 2009, 17:47:44 »
Nepomohl, to bych si musel pořídit i poštu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.