Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WEP Passphrase  (Přečteno 2067 krát)

Marsyas

• Návštěvník
WEP Passphrase
« kdy: 28 Února 2009, 22:42:13 »
Chtěl bych poprosit o radu.
Jsem v Linuxu naprostý začátečník (používám Kubuntu 8.04)
Dneska jsem se chtěl připojit na net. Byl jsem v bytě, kde byla bezdrátová síť - BEZ HESLA.

Zkusil jsem se připojit - a po mně to heslo chtělo. Jelikož jsem ale neměl tušení, co to je WEP Passphrase, a protože to nikdo z ostatních v bytě nikdy nepořeboval, nepodařilo se mi připojit vůbec.

Občas se stalo, že se to třeba na padesátý pokus připojilo. Ale hned to zas spadlo, případně mi to vypsalo nějakou error hlášku a Network Manager spadnul.

Moje otázka tedy zní: Můžu se s Kubuntu připojit na nezabezpečený bezdrátový internet? (tuhle zprávu píšu z jinýho počítače - musel jsem si bežet půjčit komp ke kámošovi, zapnu ho - a síť funguje hned a bez hesla!)

Díky za odpověď. Petr

Pavel Půlpán

Re: WEP Passphrase
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2009, 03:37:54 »
Firmware k wifi máš nainstalovaný?

Marsyas

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2009, 03:18:44 »
Bohužel vůbec nevím, o čem je řeč...
Doma mám zaheslovanou wifinu a všechno běží od začátku bez jakéhokoliv problému.

Teď jsem se snažil připojit na nezaheslovanou volně přístupnou síť a chtělo to po mě WEP Passphrase.
Vůbec mě to nepustilo dál. A když pak přece jen, hned to zase spadlo. Tak nevím...

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2009, 08:09:26 »
Nainstalovat balík b43-fwcutter.

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Března 2009, 21:08:01 »
Dobry den,
me funguje Wi-Fi z notebooku take bez hesla, ale v nastaveni toho AP mam vypsanou adresu MAC sve jedineho zarizeni ze ktereho se mohu pripojit bez hesla, takze AP je tak nejak chraneno. SSiD vypada, ze je bez hesla. Samo sebou ze to jde bez hesla kamkoliv, treba hotspot v centru, nemocnici...atd.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.