Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video se seká  (Přečteno 3193 krát)

Marsyas

• Návštěvník
Video se seká
« kdy: 02 Března 2009, 19:42:07 »
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu.
Jsem začátečník, používám Kubuntu 8.04. Problém je, že když se snažím přehrát video z DVD, obraz se neuvěřitelně seká. Vůbec nevím, čím to může být, počítačem asi ne, protože ve Windowsech jsem tento problém nikdy neměl. Zkoušel jsem Kaffeine, MPlayer a KMPlayer.
Neví někdo, prosím, cos  tím?

menganito

• Závislák
Re: Video se seká
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2009, 19:57:36 »
Nemohlo by to byť poškodeným médiom?
Prípadne skús spustiť prehrávač z terminálu (príkaz gmplayer) a všimni si, či nevypisuje nejaké chyby.

pejsek77

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2009, 17:22:26 »
Mám zřejmě podobný problém jako Marsyas. Video v malém okně ještě v pořádku jede, ale jakmile okno zvětším, obraz se seká. Ve fullscreenu se pak z filmu stane slideshow. Problém je o něco menší ve VLC (oproti naprosto nestíhajícímu Totemu), ale ani tak se na film koukat nedá. Čím větší okno je, tím větší je zátěž CPU (nemělo by to zatěžovat spíše GPU?). Vypnutý Compiz má na Totem vliv jen do jisté míry, u VLC pomůže výrazně. Bez normálních efektů Compizu je ale prostředí suché jak ... suchý kašel. OS mám Ubuntu 8.10, grafickou kartu ATI HD 3650 do AGP, ovladače jsou fglrx z repozitářů. Na PC mám i Win XP, kde video běhá jedna báseň. Díky za jakoukoliv radu. Váš kamarád pejsek.

pejsek77@pejskuvpocitac:~$ fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3650 AGP
OpenGL version string: 2.1.8087 Release
« Poslední změna: 11 Března 2009, 17:24:54 od pejsek77 »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2009, 17:55:37 »
pejsek
To je pekne nabusena karta...bohuzial ja mam Nvidiu. Tiez som riesil podobny problem, pretoze ovladace ktore mi system ponukol, neboli dobre. Riesil som to teda cez Google a tiez som nasiel, co som chcel....Teda v tvojom pripade zadaj do Google: "ATI Radeon HD 3650 linux" a uvidis, kolko toho najdes :D Sorry, ale tak to proste je 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2009, 18:40:45 »
Zkus si dát ovladače verze 9.2.

rovano@rovano-desktop ~ $ fglrxinfo
OpenGL renderer string: ATI Radeon X1200 Series
OpenGL version string: 2.1.8494 Release

Mám zřejmě podobný problém jako Marsyas. Video v malém okně ještě v pořádku jede, ale jakmile okno zvětším, obraz se seká. Ve fullscreenu se pak z filmu stane slideshow. Problém je o něco menší ve VLC (oproti naprosto nestíhajícímu Totemu), ale ani tak se na film koukat nedá. Čím větší okno je, tím větší je zátěž CPU (nemělo by to zatěžovat spíše GPU?). Vypnutý Compiz má na Totem vliv jen do jisté míry, u VLC pomůže výrazně. Bez normálních efektů Compizu je ale prostředí suché jak ... suchý kašel. OS mám Ubuntu 8.10, grafickou kartu ATI HD 3650 do AGP, ovladače jsou fglrx z repozitářů. Na PC mám i Win XP, kde video běhá jedna báseň. Díky za jakoukoliv radu. Váš kamarád pejsek.

pejsek77@pejskuvpocitac:~$ fglrxinfo
OpenGL version string: 2.1.8087 Release
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pejsek77

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2009, 20:00:18 »
Rovano, jsou tyto ovladače již v repozitářích? Jestli ano, proč nebyly automaticky aktualizovány tak jako jiné části systému? Případně stačí současné ovladače deaktivovat a systém restartovat s tím, že si ty nové (jestli v repozitářích ovšem již jsou) natáhne? Ruční instalaci 9.2 jsem nezvládnul. Pokusil jsem se o ni, to ano, ale moje schopnosti a znalosti Linuxu na tyhle operace nestačí, nejsem schopný dohledat, kde jsem udělal chybu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2009, 20:39:58 »
Verze distribuce má vždy poslední verzi ovladačů z doby vydání. Dále se neaktualizuje. Na webu výrobce grafiky se píše jak instalovat na Linux.
Ati má např. Popis odinstalace graf. ovladačů z Ubuntu a instalaci nových. Někdo to neodinstalovává a nahrne je tam přes původní.
Instalace se provádí
sudo sh jméno_souboru
a klik klik.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Adrian

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2009, 21:53:38 »
Taktiež som mal problém so sekaním vide/filmov pri fullscreen. Inštalácia 9.2 driverov to ako sa zdá vyriešila. Návod na inštaláciu je aj tu: http://wiki.cchtml.com/index.php?title=Ubuntu_Intrepid_Installation_Guide

pejsek77

• Návštěvník
Compiz a video ve fullscreenu
« Odpověď #8 kdy: 04 Listopadu 2009, 12:39:04 »
     Po vydání Koaly jsem provedl čistou instalaci systému. Prakticky všechno mi začalo perfektně fungovat hned první den. Všechny problémy, které jsem měl ve verzi 9.04, v. 9.10 vyřešila. Dokonce jsem mohl mít zapnutý Compiz a sledovat video ve fullscreenu. Po poslední aktualizaci jsem se ovšem ocitl o krok zpět. Buď mám zapnutý Compiz a video pouštím jen v malém okně, nebo abych video mohl sledovat ve fullscreenu, musím Compiz zakázat, jinak uvidím tak jeden snímek za dvě sekundy (slideshow). Prostředí bez Compizu mi nevadí. Střední efekty jsem měl zapnuté jen kvůli hladšímu pohybu oken po obrazovce. Video otvírám ve VLC.
     Bohužel netuším, jestli tuhle změnu přinesla aktualizace (navíc ani nevím, co se vlastně aktualizovalo) nebo něco jiného. Napadá vás něco? Díky za slovo do pranice.

fglrxinfo:
display: :0.0  screen: 0
OpenGL version string: 2.1.9016
« Poslední změna: 04 Listopadu 2009, 12:42:09 od pejsek77 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.