Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: win/ubu  (Přečteno 1788 krát)

quadroplex

• Návštěvník
win/ubu
« kdy: 03 Března 2009, 15:27:19 »
dobry den, potrebnval bych pomoc, ubuntu mam nainstalovano pres wubi, nedavno jsem zpozoroval nefungujici internet a taky znacne spomaleni windowsu, ubuntu funguje spravne, pred chvili jsem se nabootoval do windowsu, zmizeli ikony i lista a pc zamrlz, restartoval sem hn a pokusil nabootovat ubuntu, ten me vyzval k zapnuti win a knrektni ukonceni, jenze win dela porad to same,jedinou zmenov v poslednich dnech bylo spusteni 3d akcelerace, prosim poradte cokoliv, o ubuntu prijit muzu ale o win ne

elnino22

• Návštěvník
    • centrala.zapto.org
Re: win/ubu
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2009, 15:47:53 »
to bude asi virus. Uz som preinstalovaval 3 taketo pocitace, kde neslo opravit pripojenie na internet (sietovu kartu) Antivir nic nenasiel. Ubuntu s tym pravdepodobne nesuvisi.
PC I : M2A-VM, Athlon 64 X2 4000+, 4GB DDR2 800Mhz, WinFast PX7600 GT TDH Extreme,SkyStar2 Ubuntu
PC II: M2A-VM, Athlon 64 3200+,2GB DDR2 800Mhy, MSI 7300 GT, Ubuntu

quadroplex

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2009, 15:56:07 »
diki, za odpoved, ale co mam tedy delat? Jak se dostanu do ubuntu?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2009, 16:30:14 »
Tím myslí, že vir není v Ubuntu, ale ve Win. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2009, 16:54:20 »
připojit disk do jiného PC a spustit chkdsk /F d: (nebo písmeno jaké bude mít), nechat to proběhnout a dát disk zpět. To v případě Windows. Pokud na tom stroji bude Linux tak spustit (namísto chkdsk) ntfsfix.
Mělo by jít i nabootovat z LiveCD a spustit ntfsfix přímo z toho počítače s nakopnutým ntfs filesystémem bez přendavání disku. (a myslím že i Windows mají možnost spustit kontrolu z instalačního CD ze záchranné konzole)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Března 2009, 17:39:02 »
Jinak doporučuji spíše než mít Ubuntu ve Windows, tak nainstalovat přímo Ubuntu na disk (dualboot) - Máš aspoň jeden systém vždy OK a data si můžeš i pomocí Live CD v případě problémů libovolně přesouvat.

Bosf

• Aktivní člen
  • *
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
« Odpověď #6 kdy: 03 Března 2009, 20:27:57 »
taky se mi zdá že instalace ubuntu zpomalila windowsy,ale vzhledem k tomu že wokna používám jen kvůli občasné nekompabilitě a kvůli tomu že jsem ztratil instalační cd windowsu (=nemožnost virtualizace :( ) tak mi to vůbec nevadí.(Je mezi tím nějaká souvislot,mezi zpomalením woken a ubuntu?Nebo jsem si zvykl na rychlost ubuntu tak mi to přijde pomalé? :D )
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.