Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu na USB Flash disku bez problémů  (Přečteno 2956 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ubuntu na USB Flash disku bez problémů
« kdy: 04 Března 2009, 08:58:10 »
Už přes měsíc používám pracovně (denně minimálně 8 hodin) Ubuntu na flash disku OCZ. Nechci zde dělat reklamu, ale klíčenka funguje svižně, skvěle a spolehlivě a svůj systém spustím na všem, kromě staré mikrovlnky. Hraje, tiskne, internetuje a síťuje.

Kolegové projevili taky zájem, tak prosím o tipy, na nějaké ještě rychlejší flashky (25MB a více). Jestli nemáte informace o nějakých "odolných flashkách", co se týče spolehlivosti HW a množství zápisů. Četl jsem někde, že každá flashka má omezenou životnost a jednou odejde. Díky.

Nemáte někdo zkušenosti, jak vysvětlit výrobci komerčního softwaru, že budu jeho soft profozovat z flashky a nebude tak vázán na HW?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ubuntu na USB Flash disku bez problémů
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2009, 09:00:13 »
Já ten tag color snad zakážu... :)

Četl jsem někde, že každá flashka má omezenou životnost a jednou odejde. Díky

Flash disky mají omezený počet zápisů -- pokud tedy nezapisuješ...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2009, 09:12:15 »
Samozřejmě, že zapisuju. Jednu flashku používám už skoro rok k soukromým účelům (1-2x týdně) a jede beze změny. Pracovní používám denně minimálně 8 hodin a uvidíme, jak dlouho vydrží.

Ale určitě jsou rozdíly v typech flashek... máte někdo tipy na typy?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Března 2009, 09:43:27 »
Já si vybral na fóru

Když čtu ty barevně zvýrazněné příspěvky, tak si to ve svém tmavém tématu musím vždy označit, aby byl text vůbec čitelný. A už mě to nebaví...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2009, 16:47:54 »
Já ten tag color snad zakážu... :)

Četl jsem někde, že každá flashka má omezenou životnost a jednou odejde. Díky

Flash disky mají omezený počet zápisů -- pokud tedy nezapisuješ...

No teoreticky ma flashka neomezenou zivotnost ale z praxe je bezne ze proste flashka odejde z fyzickeho hlediska. proste to chip nevydrzi. nekde je statistika vydrze flashek. myslim, ze na extranotebook.cz nejake testy najdes. jinak s OCZ se ti nema co stat  :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Petr Valenta

• Návštěvník
Re:Ubuntu na USB Flash disku bez problémů
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpna 2012, 22:00:25 »
nainstaloval jsi na flashku ubuntu nebo jen používáš jen live verzi? V případě instalování co jsi nastavoval. Live mi jela relativně slušně, ale po instalaci rychlost nic moc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.