Po aktualizace z alfa5 na alfa6 nebo jiné (protože jsem už na chvíli stačil zaznamenat změnu vzhledu při logování) došlo k tomu že se systém při bootování do přihlašovacího okna zasekne.
Pravděpodobně se tak stane při spouštění xserveru či xorg protože když jsem procházel logy dmesg a debug žádný významný error či fail jsem nenašel. Vlastně ani v xorg error či fail není a tak to vypadá, že zamrzne ovladač neboť nejde udělat nic. Ani resrtovat xka ani se přepnout do konzole nic ani ctrl-alt-del nefunguje. Funguje jen tlačítko pro start. Stačí jej zmáčknout a počkat chvíly a systém se sám bez násilí ukončí a vypne.
Tento stav se mi projevuje na obrazovce plným načtením boot splash a pak se grafika rozsype. Jako když vezmete malinkaté modré a červené někdy i zelené a žluté kuličky a hodíte je na černou desku stolu.
Pokusil jsem se změnit ze sousedního Ubuntu xorg.conf na vesu ale výsledek je tentýž. Nic víc mě zatím nenapadá a také nevím jak bych měl dál zkoušet tento stav vyřešit protože když nabootuju v recovery modu a fixnu xka nepomohlo to a když se přihlásím jako root do konzole, tak nemohu vpodstatě používat ani základní příkazy typu cd a ls jakož i updatovat repozitář nebo nějaký balík.
Takže pokud má někdo tuto konfiguraci AMD Turion 64 (1x2Ghz) a ATI Mobility X1600 a mezitím odpovídající čipset (teď z hlavy si jej napamtuji) tak bych doporučoval prozatím neaktualizovat a počkat aspoň na betu (pokud si chcete hrát s jaunty).
Tak to byl můj postřeh z Jaunty a doufám, že už se něco podobného někomu ve světě stalo protože si nedokážu představit jak bych tento bug reportoval v angličtině

Přeji příjemný den