Nesnaž se za každou cenu rozběhnout na linuxu programy primárně určeny pro windows. Snaž se hledat alternativu v softu určeném pro linux. Je samozřejmě možné, že v práci používáš nějaký specifický program, který prostě alternativu nemá, pak testovat wine ...
Pokud nemáš čas na to, aby jsi se drbal s aktualizací Firefoxe, tak se na to vyprdni. Já jedu na 3.0.11 a nevidím v tom problém. U toho Open Office to je asi něco jiného. Tedy alespoň jsi psal něco o otvírání jednoho dokumentu více lidmi.
btw: můžu poprosit napsat jaký soft jste v práci na linuxu zkoušeli?
Abych to uvedl na pravou míru, tak:
1. sem to tam nezkošel já s Ubuntu HH, ale kolega, kterej už několik let jede na SUSE a to tam taky instaloval.
2. máme dosový skladový program, který běžel, ale potřebujeme aby k tomu běžela i internetová banka a tam narazil, podpora na linux není a i když to rozběhl, tak to neumělo nějaký ty klíče a podpisy...
3. OOo by bylo řešeno novou verzí 3.1.x (jeden dokument/více uživatelů), ale máme dost maker a ty by se museli kompletně "předělat", páč MO není v tomto směru kompatibilní s OOo a neví se, zda-li by to bylo na 100% funkční, dělal to kdysi jeden programátor.
Asi si řeknete že řešení by se jistě našlo, ale když to ted funguje, tak se nikomu nechce "za provozu" laborovat s linuxem(a to všechno v síti). Protože tam nikdo z nás není programátor, tak to zatím představuje příliš velké komplikace. Prostě pro uživatele více programů, které nemají přímou podporu/alternativu pro linux(viz banka), zůstávají wokna nutným zlem, ale menším.
Prosím nechytat mě za slovo...