Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prochazeni site: Failed to retrieve share list from server  (Přečteno 1645 krát)

xromano

• Aktivní člen
  • *
Prochazeni site: Failed to retrieve share list from server
« kdy: 15 Března 2009, 20:41:35 »
Ahoj, pri pokusu o pripojeni k PC s Win Vista se mi objevi vyse zminena hlaska. Ping na zmineny PC taky nefunguje. Az kdyz zadam primo v Nautilovi smb://ipadresa , tak se bez problemu pripojim. SIce je to pouzitelne, ale pohodlne to neni a navic to fungovalo driv pouhym poklepanim na ikonu Sit Windows v Nautilovi. Poradi nekdo? Diky moc.

Edit: omlouvam se, omylem jsem to dal sem, prosim o presun do prislusneho tematu. Dekuji.
« Poslední změna: 15 Března 2009, 20:43:11 od xromano »

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
Re: Prochazeni site: Failed to retrieve share list from server
« Odpověď #1 kdy: 16 Března 2009, 11:13:07 »
Síť v Nautilovi mi taky blbne, browsing nefunguje, najde mi jen pracovní skupinu/doménu ale PC/servery ne.
Zkuste do /etc/hosts na Ubuntu dolpnit záznam vaši stanice s Vistou, pak by mělo fungovat připojování přes jméno.

:::: Doplnění::::
Teď jsem zkušebně zkusil v síti se servery MS Windows 2003, doména a ono to funguje....  :o
Běží tam DNS,DHCP.
::::::::::::::::::

Takže otázka zní, co je vše potřeba doma nakonfigurovat aby to fungovalo v pracovní skupině?
DNS? Doménu? :)

Ubuntu II 8.10.
« Poslední změna: 16 Března 2009, 11:21:04 od cybgate »

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: Prochazeni site: Failed to retrieve share list from server
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2009, 20:31:23 »
Dostal jsem se k tomu az ted.. Ale bohuzel to nepomohlo, ta hlaska zustala. Ale ten /etc/localhost vypada takhle:

127.0.0.1   localhost
127.0.1.1   Notebook

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

Nejsem expert na site,ale mam pocit, ze to je nejak spatne... Notas ma uplne jinou IP adresu...
Diky moc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.