Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: divné chováni swiftfoxu / swifweaselu / firefoxu [vyřešeno]  (Přečteno 1419 krát)

makosch

• Návštěvník
ahoj,
mám intrepida , rsp. mint 6 a nainstalovala jsem z repositářů aktuálni swiftfox a swiftweasel a od určité doby to dělá následující: po otevření prohlížeče se okno roztáhne po celé ploše tak, že zmizí dolní i horní gnome panel (horní mám přesunutý vpravo)  a navíc okno nejde minimalizovat ani zavřít. stejně se chovají oba prohlížeče. občas se z ničehonic oba panely na chvíli objeví, ale zase zmizí.
může mi někdo, prosím, poradit co s tím?
díky
« Poslední změna: 22 Března 2009, 16:01:01 od kiklhorn »

makosch

• Návštěvník
Re: divné chováni swiftfoxu / swifweaselu / firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2009, 15:56:01 »
ahoj,
teď jsem zjistila ze mi to same dělá i firefox , takže chyba asi nebude jen v těch jeho "klonech"...

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 20 Března 2009, 01:22:26 »
pokud si vytvoříte nového uživatele a zkusíte to pod ním tak to dopadne jak?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

makosch

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2009, 11:04:01 »
zkusila jsem vytvořit nového uživatele ubuntu a pod ním spustiti všechny tři zmíněné prohlížeče a všechny se otevřeli tak jak mají - tedy nepřekrývají panel a dají se minimalizovat/zavřít. tušíte čím by to mohlo být a co s tím? díky

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2009, 16:46:29 »
právě že jen tuším,
když se přihlásíte pod původním uživatelem, kde to chybuje a spustíte firefox z terminálu
Kód: [Vybrat]
firefox -ProfileManagera tam pod novým profilem tak to dopadne jak?

Tím by mělo být jasné jestli je chyba v profilu firefoxu, nebo někde jinde.

Konfigurační soubory téměř všeho v gnome bývají ukládány jako skryté v domovském adresáři uživatele ~/.necojakonazevaplikace v tomto případě kdy problémy dělají problém pouze mozilla aplikace bych asi hledal v ~/.mozilla a celý obsah této složky bych si odzálohoval (smazáním ztratím veškerá nastavení mozilly) a následně smazal.

Pokud po dalším přihlášení bude vše v pořádku tak bych se pokusil nakopírovat postupně soubory ze zálohy zpět (až to začne zase zlobit tak vím který je špatný)
Pokud by to v pořádku nebylo tak bych začal tipovat problém někde v konfiguraci pracovního prostředí, nastavení akcelerovaného prostředí nebo podobně - ale tomu neodpovídají symptomy - tedy že se tak chovají pouze aplikace mozilla.

Ale jak říkám - pouze tuším kde by mohl být problém a proto jen hádám. Kdyby to byl můj počítač tak bych asi věděl co jsem dělal předtím než to začalo zlobit a možná by mi to poskytlo větší nápovědu.

Buď se vám na to přijít podaří, nebo se tu třeba objeví někdo kdo se již s podobným problémem setkal. Hodně štěstí.
« Poslední změna: 20 Března 2009, 16:49:23 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

makosch

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2009, 13:41:50 »
tak se zdá, že problém je (aspoň prozatím) vyřešen!
zálohovala jsem konfigurační soubory prohlížečů (swiftfox  a firefox mají společný, swiftweasel má vlastní - sw3), staré smazala a - když po spuštění prohlížeč konfigurační soubor nenajde, vytvoří si ho znovu a správně, tže teď všechno funguje jak má.

Jiri Z

• Host
« Odpověď #6 kdy: 22 Března 2009, 15:08:51 »
kiklhorn: nemám už sílu Vám tleskat, bolí mně ruce. Vaše odpovědi už nemůžou mít vyšší kvalitu.  Jsem rád, že jste na fóru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.