Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace - černá obrazovka (vypnutý monitor)  (Přečteno 3898 krát)

Ondřej Mirtes

• Návštěvník
    • Ondřej Mirtes
Instalace - černá obrazovka (vypnutý monitor)
« kdy: 18 Března 2009, 16:28:44 »
Čau,
nedaří se mi nainstalovat aktuální build Jaunty Jackalope na můj notebook. Když dám instalaci/kontrolu chyb na CD, notebook sice pracuje, ale monitor je vypnutý - nic nevidím. Prostě do něj nejde signál.

Předchozí verze Ubuntu mi na notebooku (HP Compaq 6510b) fungovaly bez problému. Ale přesně tento problém mi znemožňoval instalaci a používání Ubuntu na mém desktopu (Pentium D 920, ATi X1800XT, 3 GB RAM, MB Asus P5WD2).

Doufám, že to neznamená konec Ubuntu i na mém notebooku. Máte nějaký nápad, jak tu instalaci rozeběhnout?

Na ubuntuforums.org mi poradili, abych zkusil nějaký "safe graphics mode", jenže se do něj nemám jak dostat, nevím "kudy".

Díky.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Instalace - černá obrazovka (vypnutý monitor)
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2009, 16:46:47 »
Na ubuntuforums.org mi poradili, abych zkusil nějaký "safe graphics mode", jenže se do něj nemám jak dostat, nevím "kudy".

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/%C5%98e%C5%A1en%C3%AD%20probl%C3%A9m%C5%AF

Ondřej Mirtes

• Návštěvník
    • Ondřej Mirtes
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2009, 14:31:33 »
Zjistil jsem, že u mě to F4 menu vypadá jinak, tak jsem se pídil po příčině a já měl staženou alternate CD verzi (resp. o tom jsem věděl, nedařilo se mi najít klasický desktop daily build, ale pak se povedlo :)) Ten mi už náhodou běží v pohodě.

Díky.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2009, 14:46:26 »
Dobrý den, JJ není aktuální build, ale vývojový!
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Ondřej Mirtes

• Návštěvník
    • Ondřej Mirtes
« Odpověď #4 kdy: 19 Března 2009, 14:55:53 »
Ano, vím, stable verze vychází až za měsíc, chtěl jsem si to ozkoušet.
Jde mi o to, že na adrese cdimage.ubuntu.com/daily/current je pouze alternate CD (které jsem nedokázal zprovoznit, viz tento thread), kdežto v /daily-live/current je desktop CD, které mi běží bez problému.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.