Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ASUS A9RP a Ubuntu ?  (Přečteno 9681 krát)

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a Ubuntu ?
« kdy: 10 Září 2006, 16:43:48 »
Pekny den prajem

dostal som tento notebook a skusal som hodit do stroja ubuntu 6.06 ale akosi sa to zaseklo.
napisalo to decomprimaciu Linuxu ale to bolo vsetko. zastalo to pri nahravania v boot. neviem kolko min. to ma prebiehat ale ja som to nechal asi 5 min. ale potom som musel resetnut notas.

ma niekto skusenost s Ubuntu na tomto No. ?

dik za kazdu odpoved

na PC co mam zvlast Ubuntu funguje perfektne

Ivan
« Poslední změna: 27 Května 2008, 10:37:19 od Anna Taliánová »

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #1 kdy: 14 Září 2006, 15:32:42 »
tak nepomoho ani stlacenie Alt-Sys Rq-E, bude v tej instalacii nejaky hacik, Suse sa nainstaloval dobre, len Ubuntu hapruje, Uncompresing Linux...OK...boot ...kernel     a  stop. je zvlastne ze to je len Ubuntu. uz aj mandriva ide. mam pocit ze to LiveCD Ubuntu je zle napalene, taketo nieco sa stalo uz aj pri Mandrive 2005 co som instaloval na PC, stacilo stiahnut z internetu verziu a hned to slapalo. dal som sa do tahania Ubuntu z netu dufam ze to potom pojde, super na SUSE je ze nasiel vsetko aj PCMCIA datovu kartu a ine veci, skoda  mne vyhovuje viac Ubuntu

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2006, 16:05:24 »
Máš verzi Ubuntu 6.06.1 ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2006, 12:36:28 »
nie mam verziu 6.06, je sranda ze suse ide nainstalovat a Ubuntu nie. skusim pockat na 6.10.

na PC doma mam nainstalovane Ubuntu a je super. mozno je to mojim hardware v notebooku.

calcumat

• Aktivní člen
  • *
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2006, 15:59:27 »
Mozes este skusit porovnat MD5 checksum tvojho CD s tym, co je na webe (samozrejme treba porovnat spravnu verziu).

Ak nemas 6.06.1, skus stiahnut z http://releases.ubuntu.com/6.06.1/, porovnat checksum, vypalit a skusit nainstalit. Pri instalacii pripadne (ak by inak neslo) zvolit doplnenie vlastnych parametrov pre kernel a skusit to noapic nolapic .

Ak nepojde, stale je tu moznost napisat svoj nazor priamo ASUSu - http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=3&model=A9Rp&SLanguage=en-us

Je to totiz "urcite" HW toho notasu, na mojom Asuse M6VA to bezi bez problemov (moj problem bol vytuhovanie Hotplug-u este na starom ubuntu 5.04 , ale cez to sa dalo lahko dostat)
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2006, 19:41:30 »
dik za navod ako na to ale asi ostava napisat do Asusu co s tym. stiahol som si Ubuntu 6.06.1 ale nepomohlo, skontroloval som vsetko co som mohol. skusim to dat k nam do prace jednemu  cloveku nech sa na to pozrie.

ak to nepojde tak tam hodim neskor mandrivu alebo nove Suse, ale budem si musiet pockat.

dakujem za ochotu

Ivan

Bugsle

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #6 kdy: 29 Září 2006, 17:45:10 »
Jak to dopadlo??

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2006, 20:50:38 »
Suse som nainstaloval bez problemu, nasiel vsetko co mam v notebooku, tam problem nebol, problem je ze to nieje bohvieako rychle. so Suse mam skusenosti uz aj z PC a je evidentny rozdiel v rychlosti medzi Suse a Ubuntu. preto mam na PC nainstalovane Ubuntu. este skusim pockat na novu Mandrivu. skusal som nainstalovat Mandrivu 2006 ale presne sa to stoplo pri boote z CD, tak ako u Ubuntu. Jedine Suse 10 som nainstaloval OK. ziadna stopka pri kernel loadingu

skusim stiahnut najnovsie ubuntu co prave vyslo,

neviem v com je problem, ak ide nainstalovat Suse tak musi ist aj ina distribucia, alebo je v tom nejaky hacik?

s pozdravom

Ivan

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #8 kdy: 21 Října 2006, 09:27:51 »
konecne sa podarilo dostat do Ubuntu aj ked zatial len ako LiveCD. stacilo si precitat help. inak pomohol prikaz acpi=off. ja som to riesil cez F7, tam sa ukazal text v ktorom bola napoveda na stlacenie F3, kde sa ukazal automaticky prikaz : boot: live acpi=off, stacilo stlacit Enter a uz to fachalo ako ma. tak som sa krasne dostal do Ubuntu na mojom CD. da sa nainstalovat Ubuntu na tento laptop bez straty Windows, tak ze bude v Grube moznost bootovania do linuxu aj win? mam particiu na linux vyhradenu.

geoRG77

• Host
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #9 kdy: 22 Října 2006, 15:10:00 »
Ano.

aelias.eu

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #10 kdy: 26 Října 2006, 15:38:40 »
No, ide aj 6.06, ale niektore asusy maju problem ked mas pripojene nieco na USB - pri bootovani odpoj mys, usb kluc,... a zapoj az ked prebehne init

btw - ja mam ten isty problem, ale nechce sa mi kompilovat kernel - aj tak vacsinou k NB nic nepripajam. Iba ak USB kluc, ale ten len obcas, takze to neriesim.
---
Asus A6Km

polish

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #11 kdy: 15 Listopadu 2006, 23:22:22 »
Ahoj,

k rozchozeni acpi je potreba si prelozit kernel. Nemel jsem tolik casu, abych nasel jedinou pricinu, proc komp s defaultnim jadrem nenabootuje, ale na prvni pokus to beha, tak to neresim.

V make menuconfig si natahnete konfiguraci defaultniho mamutiho jadra ubuntu ( /boot/config-2.6.17-10-generic )
Processor type and features  --->
  [ ] HPET Timer Support  -- vypnout

• Symmetric multi-processing support - urcite nechat zapnuti, jinak vam kompilace skonci s chybou

ja jsem si jeste nastavil procesor
  Processor family (Pentium-4/Celeron(P4-based)/Pentium-4 M/Xeon)
  Preemption Model (Preemptible Kernel (Low-Latency Desktop))  --->

Power management options (ACPI, APM)  --->
  CPU Frequency scaling  --->
    [ ] CPU Frequency scaling   -- vypnout

Co ziskate :
1) funguje vypinani notebooku
2) funguje acpi ukazatel stavu baterie a power management ( automaticke vypnuti pri kritickem stavu baterii apod.)
3) funguji klavesy pro zmenu hlasitosti zvuku
4) vypada to, ze funguje i uspavani (suspend to ram)

!!! pokud jste si prelozili ovladac zd1211, aby vam jela wifina, tak si ho musite prelozit i pro toto jadro

mej te se fajn  Polish

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #12 kdy: 15 Listopadu 2006, 23:58:24 »
Vypnout CPU Frequency Scaling? To je zejmena u notebooku dost podstatna funkce, ne?

dwori

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #13 kdy: 16 Listopadu 2006, 00:20:46 »
jinak receno co tim bude ziskano je nizsi vydrz na baterii, vyssi teplotu a s tim spojeny vyssi otacky ventilatoru, ... to neni korektni reseni, ... neni neco na bugzille ci launchpadu?
.buntu 6.10 s kde na hp nx6125

ivan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #14 kdy: 17 Listopadu 2006, 13:54:43 »
je super ze som spojazdnil liveCD Ubuntu. zatial ubuntu pouzivam ako live. nemam este odvahu nainstalovat ho na HDD. zatial musim dost prestudovat a precitat nejake navody, hlavne na PCMCIA a bateriu. skusal som ci bude fungovat zobrazenie baterie v liveCD ale akosi som na to neprisiel. ukazuje len ze sa nabija, ked vytiahnem kabel tak stale ukazuje ze sa nabija. bude to fungovat pri nainstalovanom Ubuntu na HDD? datova karta GlobeTrotter blika modrou ledkou 1X. bude sa dat nejak spojazdnit PCMCIA ?

inak mam USB mouse a funguje OK.

ak mate niekto linky cz-sk ohladne spojazdnenia baterie a PCMCIA, mozem vas o ne poprosit?

ja sa tiez idem popozerat a nieco vygooglit, ale predsa len mate vacsi prehlad kde co je

dik za info

ivan
« Poslední změna: 14 Února 2008, 22:29:38 od Anna Taliánová »

polish

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #15 kdy: 17 Listopadu 2006, 20:35:31 »
Ahoj,

hral jsem si s tim trosku dale, protoze jsem chtel rozchodit suspend to ram, coz se mi nepovedlo, protoze se mrska nejak nechtela vzbudit. Pokud si s tim mate nekdo cas hrat, tak je dulezite povolit CONFIG_CPU_HOTPLUG, aby jste mohli zapisovat do /sys/power/state, nakonec jsem se spokojil s funkcnim standby rezimem (s1).

to lukas.svoboda) snizeni frekvence procesoru ma na spotrebu mensi vliv nez by clovek ocekaval, takove podsviceni lcd je daleko dulezitejsi
vypnul jsem ho protoze v defaultu se to sekne pri inicializaci procesoru, pokud si dobre pamatuji, tak si vsichni vypinate acpi, tudiz nejen frequency scaling, ale i ukazatel baterie, uspavani, tlacitka na zmenu hlasitosti, tlacitko na vypnuti atd.

jinak jestli s tim mas cas si hrat, tak si zkompiluj kernel a vyzkousej vypnout jenom HPET jestli to pojede, ja uz jsem a9rp predal koncovemu uzivateli, nakonec na tom notesu jelo vsechno, co bych ocekaval, akorat se mi zda, ze ta wifina pripojena do usb je nic moc ( co se tyce prijmu signalu ) a dal se mi zda, ze zvukovka hraje do sluchatek potichu i kdyz v tech integrovanych repraccich rve.

dzus blues hosi a nezapomente, je to na praci ne na hrani :)  Polish

dwori

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #16 kdy: 17 Listopadu 2006, 22:39:10 »
Citace: polish
Ahoj,

hral jsem si s tim trosku dale, protoze jsem chtel rozchodit suspend to ram, coz se mi nepovedlo, protoze se mrska ... integrovanych repraccich rve.

dzus blues hosi a nezapomente, je to na praci ne na hrani :)  Polish
mno mam pocit, ze mas trosku chaos v tom co je acpi a co apic :)
.buntu 6.10 s kde na hp nx6125

polish

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #17 kdy: 19 Listopadu 2006, 21:51:04 »
Ahoj dwori,
mozny je samozrejme uplne vsechno, ale o apic jsem nenapsal ani slovo. Zkus vrazit do a9rp ubuntu 6.10 a rekni mi jestli ti nabootuje, pak az zjistis ze ne, tak pridej parametr noapic pri bootu a az to zase nenabootuje, tak zkus pridat parametr acpi=off. Az ti to s timto parametrem normalne nastartuje, tak se zamysli, kde soudruzi z ASUSu udelali chybu.
  Pokud mate nekdo tip, proc nejde mrska vzbudit po suspend to ram (s3), tak napiste. Jinak ani standby neni bezproblemu, po vzbuzeni nereaguje na zadny acpi udalosti, nepomohlo mi ani preloadovat moduly a restartovat acpid.

mejte se fajn  Polish

heetly

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #18 kdy: 21 Listopadu 2006, 20:05:04 »
Citace: ivan
konecne sa podarilo dostat do Ubuntu aj ked zatial len ako LiveCD. stacilo si precitat help. inak pomohol prikaz acpi=off. ja som to riesil cez F7, tam sa ukazal text v ktorom bola napoveda na stlacenie F3, kde sa ukazal automaticky prikaz : boot: live acpi=off, stacilo stlacit Enter a uz to fachalo ako ma. tak som sa krasne dostal do Ubuntu na mojom CD. da sa nainstalovat Ubuntu na tento laptop bez straty Windows, tak ze bude v Grube moznost bootovania do linuxu aj win? mam particiu na linux vyhradenu.
Tobe to takhle funguje?? Ja, kdyz zadam acpi=off, tak to nacte kernel, pak tam problikne hlaska, myslim, ze PCI: cannot allocate resource region 3 ......(znám jí z FC6 :( ).
Nasleduje tam chvilku jezdi statusbar a pak zacnou vyskakovat opakujici se hlaseni, neco o hdb (disk je v poradku) a co si vzpominam tak i o pci.

heetly

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #19 kdy: 21 Listopadu 2006, 20:48:47 »
Tak 6.06 funguje. Nechapu tedy, proc 6.10 ne.

omegan

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #20 kdy: 21 Listopadu 2006, 22:04:28 »
sry heetly, inak som to musel spojazdnit, po stlaceni F6 som dopisal do prikazoveho riadku: live acpi=off   potom to zacalo fungovat. s Ubuntu 6.10 nemam skusenost, mna hlavne zaujima ci spojazdnim PCMCIA datovu kartu, to je moj sen, fungujuce distro Ubuntu na mojom ASUSe. zatial pouzivam LiveCD.

zbyna

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #21 kdy: 26 Listopadu 2006, 14:37:39 »
Zravím vás lidi.
Mám dotaz, pouzívá někdo z vás Kubuntu na noťasu Acer TravelMate 4500? Jestli máte někdo zkušenost, ozěte se mi. Dík.

Dragonis

• Návštěvník
ASUS A9RP a ubuntu ?
« Odpověď #22 kdy: 11 Prosince 2006, 16:42:01 »
Ahoj,nainstaloval sem si na Asuse A9rp ubuntu6.10.Jen když ho vypínám nevypnese uplně nevíte co stim?
"Nenutím nikoho, aby mi uvěřil,
já důkaz nepotřebuji . . ."
 Bram Stoker

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.