Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spuštění možné pouze v záchranném grafickém režimu - co dál?  (Přečteno 1610 krát)

Petr_Hasek

• Návštěvník
Ahoj, mám Ubuntu spouštěné z CD a po restartu počítače mi naběhlo všechno spravně, až do chvíle, kdy se měla zobrazit plocha. Pak nastala tma :-(
Spustil jsem tedy znovu v tzv. záchranném grafickém režimu. Teď všechno běží jak má, ale co dál? Co to vlastně tento režim je? Než Ubuntu nainstaluji, chtěl bych mít jasno. Budu muset v tomto režimu spouštět vždy a pokud ne, tak co pro to mám udělat?
Informace o grafické kartě, jak to vyplivnul terminál: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 01)
Dík za pomoc
Petr

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Spuštění možné pouze v záchranném grafickém režimu - co dál?
« Odpověď #1 kdy: 20 Března 2009, 10:33:14 »
Jde o to, že špatně funguje ovladač grafické karty. Záchranný grafický režim je k tomu, že použijě "univerzální a vždy funkční" ovladač na grafiku - ten je ovšem skutečně jen nouzové řešení, protože ti nedovolí využít všechny možnosti tvé karty - maximální rozlišení, grafický výkon...
Já už jsem ale několikrát viděl, že systém, který měl na live cd problémy s ovladači, po nainstalování normálně fungoval. O té tvé kartě nic moc nevím, ale Intel by měl mít v Linuxu celkem dobrou podporu. Já bych zkusil to Ubuntu nainstalovat - samozřejmě poslední verzi - a uvidíš, jestli ta grafika bude chodit. Pokud ne, tak bych zkusil nainstalovat všechny aktualizace a pokud by to záhadně nespravily, tak bych se ptal tady na fóru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.