Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Light [rychle, nenarocne, stabilne]  (Přečteno 3332 krát)

Deafboy

• Návštěvník
Ubuntu Light [rychle, nenarocne, stabilne]
« kdy: 19 Března 2009, 23:05:28 »
Zdravím.
Dnes som dostal nápad prispôsobiť si ubuntu tak aby malo čo najmenšiu veľkosť, zaberalo čo najmenej systémových prostriedkov a bootovalo čo najrýchlejšie. Stiahol som si teda ubuntu minimal iso (približne 9 - 10 MB) Po inštalácií sa veľkosť vyšplhala na 1 GB, aj keď som nevybral žiadne dodatočné balíky (myslím že sa len ťahali aktuálne z repo.). Existuje verzia ubuntu, ktorá by po inštalácií nepresiahla aspoň týh 500 MB ?
Ako grafické prostredie by som chcel použiť LXDE, ďalej by to malo obsahovať nejaký univerzálny multimediálny prehrávač > VLC a ako webový browser chcem použiť epiphany. To by bolo viac menej všetko čo potrebujem.. a mať systém o troch použiteľných programoch s veľkosťou 1 GB sa mi zdá akosi veľa.

Ďalšia moja otázka.
Keď bude jasné z čoho sa má systém skladať, ako mám vytvoriť live CD z upraveným obsahom, rozumej napríklad zmenená grafika v LXDE, vymenené ikonky. Je nutné vytvárať vlastné balíčky z upraveným obsahom a tie následne inštalovať do systému, resp. ako fungujú nástroje na vytváranie LiveCD ?
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
Re: Ubuntu Light [rychle, nenarocne, stabilne]
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2009, 23:53:29 »
A nestačil by ti slax?
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 20 Března 2009, 07:14:46 »
Zdravím.
Dnes som dostal nápad prispôsobiť si ubuntu tak aby malo čo najmenšiu veľkosť, zaberalo čo najmenej systémových prostriedkov a bootovalo čo najrýchlejšie. Stiahol som si teda ubuntu minimal iso (približne 9 - 10 MB) Po inštalácií sa veľkosť vyšplhala na 1 GB, aj keď som nevybral žiadne dodatočné balíky (myslím že sa len ťahali aktuálne z repo.). Existuje verzia ubuntu, ktorá by po inštalácií nepresiahla aspoň týh 500 MB ?
Ako grafické prostredie by som chcel použiť LXDE, ďalej by to malo obsahovať nejaký univerzálny multimediálny prehrávač > VLC a ako webový browser chcem použiť epiphany. To by bolo viac menej všetko čo potrebujem.. a mať systém o troch použiteľných programoch s veľkosťou 1 GB sa mi zdá akosi veľa.

Ďalšia moja otázka.
Keď bude jasné z čoho sa má systém skladať, ako mám vytvoriť live CD z upraveným obsahom, rozumej napríklad zmenená grafika v LXDE, vymenené ikonky. Je nutné vytvárať vlastné balíčky z upraveným obsahom a tie následne inštalovať do systému, resp. ako fungujú nástroje na vytváranie LiveCD ?
To distro s LXDE uz existuje a jmenuje se TinyMe. Je v tom Synaptic i apt, tak si to VLC a Epiphany jednoduse doinstalis a naopak pro tebe nepotrebne veci vyhodis.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2009, 07:24:36 »
Minimal CD neznamená instalaci minimalitstického systému, ale stažení malého ISO souboru s tím, že se vše potřebné dotahá z netu...

Co hledáte vy to je buď nějaká speciální minidistribuce nebo CLI (command-line only) instalátor, který se nachází jako možnost na AlternateCD -- nainstaluje jen ten nejzákladnější systém a zbytek je na vás.

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2009, 11:42:02 »
Nedávno jsem narazil na ubuntu 8.10 s openboxem - verze lite obsahuje opravdu jen základ. 448MB.
http://crunchbanglinux.org/
http://crunchbanglinux.org/wiki/

MartenP

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2009, 19:02:22 »
Já myslím, že derivátů Ubuntu je už hodně a téměř každý si mezi nimi vybere ten nejvhodnější. Další je už asi zbytečné vyrábět, neboť mírnými a časově nenáročnými modifikacemi existujícího derivátu dostaneme ideální systém.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.