Nevím, co přesně myslíš, ale když jsem zadal ten příkaz, tak mi to hodilo tuto chybku:
$MFT has invalid magic.
Failed to load $MFT: Input/output error
Failed to mount '/dev/sdf2': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or you have hardware faults, or you have a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows TWICE. The usage of the /f parameter is very
important! If you have SoftRAID/FakeRAID then first you must activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for the details.
Ta hlaska pise, co mas udelat. System nemohl pripojit disk, protoze je tam problem. Stava se to, kdyz jsou na tom widle a jsou v hybernaci, ne korektne vypnute, nebo treba kdyz odpojis disk ze systemu natvrdo, misto pres odebrat zarizeni.
1. Pokud je na disku windows, tak v prompt command(terminal) zadej prikaz:
chkdsk /f2. 2x po sobe nabootovat do windows.
Pokud na tom disku neni windows, tak doporucuju napred ten disk nekde pripojit k windows, odebrat ze systemu a znova vyzkouset pripojit v linuxu.
Vubec se mi nelibi jak je naformatovanej ten disk. To GPT znamena GUID Partition Table, nepodporuji to XP a Vista snad taky ne, takze formatovat to pres to na NTFS kdy to nepodporuje system urcenej na NTFS je zrejme zbytecne a nemuselo by to fungovat, coz jaksi zrovna vypada tak.
Ten oddil sdf1 je zrejme pro MBR GUID Partition Table (GPT) replaces the Master Boot Record (MBR) used with BIOS...
GPT is a standard for the layout of the partition table on a physical hard disk. It is a part of the Extensible Firmware Interface (EFI) and is in use today on Intel macs.
Tak to vypada ze ten disk byl formatovanej pres nejakej Mac. To muze byt problem. Doporucuju vsechny data presunout jinam a znova preformatovat na NTFS v necem jinem, nejlepe primo z win. Bude to zrejme nejrychlejsi reseni...

Pokud mas disky pres RAID, tak neporadim nic, krome toho ze si mas prelozit tu hlasku. Vim sice zhruba jak RAID funguje, ale nepouzivam to a tim padem nemam ani paru, jak poradit..