Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Out of range  (Přečteno 1200 krát)

Coldevil

• Návštěvník
Out of range
« kdy: 22 Března 2009, 11:11:09 »
Zdravim,takovy problem
Vsecko slo v pohode jak pri te zkousce kdy to jede z cedla tak po instalaci normalne.Pak naistalovani nakych tech ovladacu,restart a pak pri nacitani vyhodi obrazovka Attention  out of range H:75.0 KHz  V:59.9Hz, to uz se mi stalo kdyz sem u hry nastavil vysoke rozliseni(ve winech),tam to vyresil restart a zmena rozliseni ale co tady,dyz se nikam nedostanu,normalne to pracuje cili mam pocit ze dybych vymenil obrazovku za novejsi tak by to jelo,ale to ted neni mozne..

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Out of range
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2009, 12:24:04 »
Zrejme ovladace gr. karty nedokazali spravne identifikovat tvoj monitor a zvolili nespravne parametre. Cize budes musiet rucne zapisat tieto parametre do suboru /etc/X11/xorg.conf.
V prvom rade musis zistit aku horizontalnu a vertikalnu frekvenciu zvlada tvoj monitor. Da sa to zistit v manuali alebo na nete podla presneho nazvu a typu monitora. Skus pohladat a pripadne aj sem napis ten typ monitora a aj gr.karty.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Coldevil

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2009, 12:50:13 »
no nevim proc ale ted se to rozjelo,tak sem rychle zmenil rozliseni obrazovky a instaluju na dalsi aktualizace,tak uvidim co to udela po dalsim restartu...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2009, 13:14:10 »
Ak sa chces na to pripravit alebo si o to pre istotu nastudovat viac, daj tu vo fore do vyhladavania out of range. Riesilo sa to tu vela krat a lahko ziskas prehlad do buducna.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.