Ahoj,
bohuzel jsem nedokazal zabranit nakupu webkamery EU3C, ktera má podporu pouze pro Win a Mac. Presto jsem se docetl, ze to lze nejak "opichat", ale jsem na to nejakej kratkej.
lsusb 0c45:624e Microdia
Nasel jsem, myslim, fajn program EasyCam, ktery udajne dokaze stahnout a nainstalovat podobnym strojum ovladace. Bohuzel je ve Francouzstine.
https://help.ubuntu.com/community/EasyCamRekl bych, ze se instalace zcasti povedla. Jakmile spustim Cheese, tak zacne svitit modra kontrolka, to je ale vsechno, co to udela:
gsttypefindelement.c(742): gst_type_find_element_activate (): /play/decodebin0/typefind:
Can't typefind empty stream
gsttypefindelement.c(757): gst_type_find_element_activate (): /play/decodebin0/typefind
totem-video-thumbnailer couldn't open file 'file:///home/petr/.gnome2/cheese/media/0001.ogg'
Reason: Proud neobsahuje žádná data..
** (cheese:7402): WARNING **: could not load /home/petr/.gnome2/cheese/media/0001.ogg (application/ogg)
(cheese:7402): GStreamer-WARNING **: pad source:src returned caps which are not a real subset of its template caps
Ve Skypu je pri testu cerna obrazovka.
Podarilo se nekomu neco podobneho rozjet?
Existuje nejaka databaze webcamer, ktere maji podporu v jadre a nemusi se nic instalovat? Na abclinuxu mi neprijde, ze by tech typu bylo moc, navic jak jsem zjistil, ze podpora jeste neznamena, ze to bude hned fungovat :0)
Mam HH, 2.6.24-23-generic a jsem pripadne ochoten upgradovat, i kdyz bych radsi pockal az na Jaunty.
Dekuji.
P.