Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací: Výchozí nastavení Správce napájení nebylo správně nainsta..  (Přečteno 3216 krát)

vojtam

• Návštěvník
Ahoj všem,
když jsem dnes zapnul můj notebook Asus U6 tak po nalogování do GNOME se mi vůbec neobjevil panel, ani pozadí jenom černá obrazovka (naběhli jenom gdesklets) a do pravého spodního rohu mi to hodilo tuhle nic neříkající hlášku:
Problém s instalací:
Výchozí nastavení Správce napájení nebylo správně nainstalováno,
kontaktujte svého správce.

Na počítač jsem včera neinstaloval ani žádné nové programy, ani žádné aktualizace/drivery.
Tady na foru jsem nic nenašel a google taky mlčí (teda v českém jazyce, přepnout to do AJ a hledat tu chybu pokud se vypíše anglicky jsem zatím nezkoušel) ale jiné grafické prostředí e17 a icewm funguje v pořádku.
Tuhle chybu už mi to jednou hodilo, ale myslím že jsem to tehdy řešil reinstalací, ale ted jsem už líný a mám tu nastaveno mraky věcí a chtěl jsem počkat na 9.04.

Nevíte prosím někdo jak to opravit?? díky
Není boží spravedlnosti, jedinou spravedlností, jsou fyzikální zákony řízené statistyckym principem, a 10% z nás má více štěstí než ostatní.
(Že by to bylo zhruba těch 10% co používá linux ??)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Neskusal si v prihlasovacej obrazovke prepnut na zachranne gnome? Ak to s nim nabehne tak by to mohla byt chyba v nastaveni. V tom pripade by mohlo pomoct bud zmazat nastavenie alebo vytvorit noveho uzivatela.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vojtam

• Návštěvník
Ahoj zkoušel jsem samozřejmně všechno i záchrané sezení (výsledek byl ten samý) černá obrazovka a hláška o napájení...
nového uživatele jsem vytvořil bez výsledku resp. výsledek byl černá plocha + hláška
Tenkrát když jsem to dělal minule myslím si že nepomohlo ani smazání a opětovné nainstalování GNOME, jinak všemožné konfigrační soubory z /home jsem přesunul ale bohužel bez výsledku.
« Poslední změna: 24 Března 2009, 11:29:13 od crow »
Není boží spravedlnosti, jedinou spravedlností, jsou fyzikální zákony řízené statistyckym principem, a 10% z nás má více štěstí než ostatní.

Deafboy

• Návštěvník
Skús odinnštlovať správcu napájania. Ja som ho odstránil úplne a napriek tomu nabieha v pohode a bez predchádzajúcich problémov. Ak nie, tak potom znova korektne nainštalovať. Mne začal robiť problémy s nekompletnou inštaláciou po doplnení nooficiálnych repozitárov. Ak by nič z toho nefungovalo a nechceš kompletný reinstall, ako alternetívne GTK prostredie odporúčam LXDE. Fungujú v ňom tie isté témy ako v gnome, funguje s ním Compiz aj emerald.
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

vojtam

• Návštěvník
Nakonec jsem zkoušel to co jsi napsal ty, odinstaloval jsem gnome-session a gnome-power-manager a desktop naběhnul, bohužel nefungovalo pár věcí, jako třeba zobrazení pozadí a posunování kláves (rozuměj, když jsem držel klávesu vlevo, vpravo kurzor se vždy hnul jen o jeden znak v - konzoli mě to dost štvalo).

Tak jsem stejně skončil s reinstalem 9.04 alfy...
Každopádně díky za rady  ;)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
jen pro zaznam - stejny problem jsem mel po tom co jsem casovanym shutdownem vypnul PC pravdepodobne prave behem nastavovani baliku (dokoncovani update)

vyresilo to
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --configure -a
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.