Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sshfs - V cíli není dostatek místa. Zkuste uvolnit místo odstraněním souborů.  (Přečteno 1364 krát)

martin_janda

• Návštěvník
    • Zápisník Martina Jandy
Ahoj,
mám problém s sshfs a přenášení souborů v Nautilusu. Při přenosu souborů do adresáře, kde mám připojený vzdálený server mi to zahlásí  "V cíli není dostatek místa. Zkuste uvolnit místo odstraněním souborů.". Na Debianu nebo i ve starším Ubuntu mi to funguje/fungovalo v pořádku. Problém je u zaktualizovaného Ubuntu 8.10.

Nesetkal jste se s tím někdo? Jak jste to vyřešili?

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
a co třeba v gnomecommandereu, tam soubory přenést nejdou? Je v cílovém adresáři apravdu dostatek místa? A nedošlo při aktualizaci třeba ke změně uživatelských práv k cílovému adresáři? Zkuste ověřit všechny tyto možnosti  ;)

martin_janda

• Návštěvník
    • Zápisník Martina Jandy
Všechno co mě napadlo jsem ověřil.
Místa je dost, z Debianu to i v Nautilusu funguje bez problémů. Přes Gnome Commander to jde, pokud tam něco edituju, tak to taky jde. V terminálu cp mv atd. jdou taky. Dokonce gid a uid mám na obou strojích stejný.

Problém je čistě v použití kopírování a přesouvání v Nautilusu - to jsem měl víc zdůraznit.

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
a v případě: gksu nautilus z terminálu?  ???

martin_janda

• Návštěvník
    • Zápisník Martina Jandy
Hm, po gksudo nautilus není adresář, kde mám vzdálený filesystem přes sshfs připojeny, vůbec vidět. Vážně mě nenapadá kde je problém.

No každopádně díky za snahu. Budu stejně muset stroj přeinstalovat kvůli jinému přerozdělení dat a systému na hardiscích, takže uvidím jestli to bude dělat i potom.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.