Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux na klíčence  (Přečteno 2102 krát)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
Linux na klíčence
« kdy: 25 Března 2009, 12:59:08 »
Jaké máte zkušenosti z provozem různých dister z kličenky. Potřebuji něco většího, co by se dalo i na klíčence uživatelsky konfigurovat, včetně doinstalací programů. Celé by se to pokud možno mělo vlézt max do 2 GB. Zkouším Pupyho ale moc mi nevyhovuje

nettezzaumana

• Host
Re: Linux na klíčence
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2009, 13:06:37 »
to je zase hodnotna otazka .. zde na foru je x navodu jak instalovat ruzne veci na klicenku nehlede k tomu ze klicenka se chova jako disk takze k tomu nelze nic zajimaveho rict ..

njn. dalsi nejapny dotaz je na svete ..

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Března 2009, 13:20:13 »
Potřebuji něco, co by se chovalo univerzálně, ať to jede na většině pc(to je to důležité), ale nemám zájem o styl live cd, mělo by to splňovat znaky nainstalované distribuce s plnou variabilitou Vím že existuje Mandriva Flash, ale nechce se mi za to dávat peníze, takže si představuji něco na ten způsob. Dá se to řešit?.
« Poslední změna: 25 Března 2009, 13:28:52 od Nemec »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 25 Března 2009, 13:54:38 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27118.0.html .. mein gott !!

co chces prosim slyset ?

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Března 2009, 16:21:41 »
díky za nakopnutí, nevěřil bych že je to tak bezproblémové, očekával jsem nutnost nějaké speciální edice, nebo jiný způsob instalace, aby fungovala autodetekce hardwaru.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Března 2009, 17:36:09 »
Na médiu nezáleží,spusští se tak jako tak ten stejný kus kódu,v tomto případě autodetekce,takže můžeš mít jakou distribuci máš rád,a můžeš doinstalovávat jak se ti zlíbí.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 26 Března 2009, 15:15:00 »
... nevěřil bych že je to tak bezproblémové, očekával jsem nutnost nějaké speciální edice, nebo jiný způsob instalace, aby fungovala autodetekce hardwaru.

...typický strach bývalých uživatelů MS. Trpím tím také, ale čím dál tím méně...

V současné době nemám "svůj" počítač.

Mám dvě klíčenky, jednu soukromou (4GB), orientovanou na přehrávání hudby a videa, vypalování, ripování, a údržbu cizích systémů... druhou firemní (16GB). Ano, už asi dva měsíce jedu veškeré podnikání na jedné (16GB) klíčence s Ubuntu, kterou si pouštím v kanclu, doma u kamaráda na horách na NB, u máti apod... Každý týden jí komplet zálohuju na externí disk (pomocí partimage), ale nikdy nebyl problém se ztrátou dat. Jede zvuk, wifi, skype, Ekiga, ČT24, 2 skenery, 2 tiskárny, síťová tiskárna a disky atd... nepoužívám akcelerovaný desktop.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 26 Března 2009, 19:55:36 »
to je asi nejlepší,nemít počítač,jen data které spouštíte na cizích počítačích :)
A s tou údržbou cizího desktopu jste mě inspiroval (můžu vám tykat),chystám se udělat speciální distribuci linuxu orientovanou na správu cizích systému,jelikož se tomu věnuji (odvirovávání,záloha reinstalace),postavenou na debianu nebo přímo ubuntu.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.