Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkcne pripojenie k sieti  (Přečteno 4461 krát)

xteam

• Návštěvník
Nefunkcne pripojenie k sieti
« kdy: 29 Března 2009, 23:12:38 »
nazdar volam sa martin a som totalny začiatočnik na Linuxu. Používam ubuntu 8.10 cz a mam problém dostať sa na akoukoľvek sieť.

notebook mam hp compaq 6715S router linksys a sietova karta v notebooku je od broadcom potrebuem pomoc lebo pri zobrazeni toho sprievodcu nastavením siete píta okrem nazvu a hesla do siete aj dve mac adresy pítam sa čoho a odkial   dakujerm pekne za skoru odpoved

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
Re: Nefunkcne pripojenie k sieti
« Odpověď #1 kdy: 30 Března 2009, 11:25:17 »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

xteam

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Března 2009, 18:56:28 »
nazdar "marvn" ďakujem pekne za návod ale zrejme je nefunkční, totiž najprv som vytvoril vlastné nove pripojenie ktore som presne kopíroval z Windows teda všetke záznamy ktore win xp vyplulo už sa zdalo že sa pripojím ale ani na Google som sa nedostal..

potom som vyskúšal ešte jednu srandu a to kopírovať ovládač z Windows xp  ale nedalo sa ho upraviť editovať nastaviť no skrátka win xp v pohode okamžite sa pripojím ale pod Linuxom je to tzv nemožne...

otázka ktorý Linux plne podporuje wifi kartu z notebooku hp compaq6715 s?  Sietova karta by mala biť broadcom aspoň podla win.

Alebo pomôže prechod na solaris ? alebo čo... skratka sa mi hnusí Windows ako operační systém nechcem ho používať je to *censored* hlavne keď som na tom notebooku mal wistu letela ako prvá od tej doby som "zavisli len na xp ale nechcem ani to páči sa mi Linux ale neviem pod nim rozbehať net.

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2009, 13:54:15 »
popravde presne nechapu, co chcete udelat. muzete zdelit, kam a jak se chcete pripojovat? pak vam snad budu moct poradit.
btw. na zprovozneni wifi by mohlo pomoct kouknout sem...
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 31 Března 2009, 17:02:35 »
Nejlepší bude nastartovat Live distribuci z CDromu a vyzkoušet, jestli to bere veškerý hardware. Pak teprve dál...
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

xteam

• Návštěvník
houston mam probem
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2009, 19:23:41 »

dobri večer zistil som ze wifinu z HP Compaq 7615S nerozbehám kvôli ovládaču od broadcomu vraj nieje plne podporovaný.
z internetu som sa dozvedel že by to šlo z lenovo r 500 alebo 400 rozdiel je len v mierke displeja a to 1 palec hore dolu. ;D ;D lenže teraz ako tak čítam na serveri root .cz že vraj ma ubuntu problémy z intel sieťovkami poprosil by som vás čo je na tom pravdy. či sa to tíka aj ubuntu 8.10 cz.

za skoru odpoved velmi pekne dakujem.

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2009, 08:28:09 »
No , podľa mňa sa tá wifna da isto rozbehať pod ubuntu, ale chce to viacej info a aspoň minimalne zaklady teorie GNU/Linux( sem tam použiť príkazový riadok) :P. Tak napr.  pre začiatok ,pošli sem výpis
Kód: [Vybrat]
lspci -v

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Srpna 2009, 19:09:39 »
Mám presne tento notebook, Ubuntu 9.04. K internetu som bol pripojený cez Lan, WiFi, aj bluetooth + telefón cez GPRS. Ale treba obísť zopár chýb tohto notebooku:

- v BIOSe má škaredý ACPI bug ktorý HP nikdy neopravil. Preto treba pri boote dať kernelu parameter nohz=off. V /boot/grub/menu.lst mám riadok
Kód: [Vybrat]
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=f516a539-d523-4336-a330-856c4ca5774a ro quiet splash nohz=off
dôležitá je časť kernel ... nohz=off, ostatné sa v 8.10 bude líšiť

- wifi modul treba zapnúť vo Windows cez HP tool, potom funguje aj v Linuxe. V Linuxe ho neviem zapnúť. Potom hw tlačítko funguje naraz pre bluetooth aj wifi. Ale vypnúť/zapnúť treba pred štartom kernelu, inak to pre stav wifi modulu nemá význam.

- ak funguje wifi potom v Systém -> Správa -> Ovládače hardéru treba aktivovať Broadcom STA driver

Ubuntu 8.10 som neskúšal, urobil som skok Kubuntu 7.10 -> Ubuntu 9.04. Kombinácia AMD/ATI chipset, grafika a HP BIOS je dosť nepriateľská voči Linuxu. Preto je také zložité aby všetky zariadenia fungovali v Linuxe.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.