Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problemy odhlasovani, vypinani. firefox, pidgin....  (Přečteno 1405 krát)

horak

• Návštěvník
Problemy odhlasovani, vypinani. firefox, pidgin....
« kdy: 03 Dubna 2009, 01:55:15 »
Dobry den. Nejsem zrovna dlouho uzivatelem ubuntu ale uz ted jsem aspon z meho pohledu narazil na pro me dosti blby problem. asi pred 3 dny jsem si chtel pustit streamovane radio, k tomu bylo potreba nainstalovat nejaky balik. Provedl jsem. Po nejake chvili mi zamrzl system, musel jsem natvrdo vypnout a po restartu mi zacal pc delat podivne veci. Kdykoli otevru okno firefoxe, zepta se me ci chci novou alebo predchozi relaci, vzdy! kdyz dam posledni, otevre se prazdna stranka, kdyz listuju webem nejde tlacitko zpet, proste se nevysviti, jedine co jsme z toho dostal bylo pres chybovou konzoli:

Kód: [Vybrat]
Chyba: this.bookmarks is undefined
Zdrojový soubor: file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.8/modules/utils.js
Řádek: 884

Chyba: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE) [nsIJSCID.getService]"  nsresult: "0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE)"  location: "JS frame :: chrome://mozgest/content/mozgestCommon.js :: anonymous :: line 478"  data: no]

Chyba: Nenalezen žádný prvek
Zdrojový soubor: file:////home/horak/.mozilla/firefox/vod674ci.default/CoolirisPreviewSites.xml
Řádek: 1

Chyba: [Exception... "Component returned failure code: 0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE) [nsIJSCID.getService]"  nsresult: "0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE)"  location: "JS frame :: file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.8/components/nsLivemarkService.js :: anonymous :: line 500"  data: no]
Zdrojový soubor: file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.8/components/nsLivemarkService.js
Řádek: 500

U toho prvniho erroru je na tom radku (884) toto :

var bmkIds = this.bookmarks.getBookmarkIdsForURI(aURI, {});

A u toho posledniho erroru na radku (500) je:

var bmkIds = this.bookmarks.getBookmarkIdsForURI(aURI, {});

Ted dokonce pod radkem pro zadani adresy vyjede okno ze firefox byl aktualizovani a restartuji, udelam a po nastartovani to same okynko....

Jako by to nestacilo, kdyz zapnu pidgin najede a hned po prihlaseni zmizne. A jako tresnicka na dortu kdyz dam odhlasit, vypnout, restartovat nic.... jedine co jde je prepnout se na jineho uzivatele. Zkousel jsem i vyvorit novy ucet. Ale pri jeho spusteni, zadani hesla se vzhodi error se prevedlo neco zle v gcon-sanity-check-2/libconf2-4

Vubec nevim jak z toho. Vsechny balicky ktere jsem instaloval kvuli tomu streamu uz jsou pryc,vsechny balicky na firefox preinstalovane. Jsem v koncich, ubuntu bych chtel dale pouzivat, ale delat novou instalaci se mi zrovna nechce.

Nejsem moc ostrileny v ubuntu, takze nevim co vse specifikovat do sve zadosti o pomoc, takze pokud mi tu neco chyby, doplnim.

Vsem dekuji za pripadne rady, postrehy

luisah

• Závislák
Re: Problemy odhlasovani, vypinani. firefox, pidgin....
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2009, 12:36:00 »
S tím firefoxem: Běž do své domovské složky, stiskni ctrl+h, najdi adresář .mozilla a smaž (zazálohuj). Tím by měl být problém s firefoxem vyřešený. (ta pravá reinstalace)
S tím pidginem bych zkusil stejný radikální postup jako v případě firefoxu. Najdi adresář .purple a smazat (zazálohovat) - budeš muset znovu nastavovat pidgin.
S tím vypnutím, zkusil bych kliknout pravým tlačítkem na položku pro vypnutí a odstranit a na stejné místo kliknou pravým tlačítkem - přidat na panel - položku přepínání uživatelů.
Uvidíme, jestli něco zabere.

horak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2009, 01:00:49 »
Tak díky za radu. Zkusil jsem ale jedine co pomohlo bylo to odhlaseni, firefox nic, uz ani nenajede a pidgin se chova jako po prvnim spusteni, zadam icq cislo pripoji se a stuhne. tak jsem se v tom nějak piplal, napadá mě že to bude knihovna kterou používají dotyčné programy. Na rootu mi totiž normálně firefox i pidgin běží....

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Dubna 2009, 11:43:53 »
Tak to je divný, i hlášky, který ti to napsalo tak toho google moc neřekl.
file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.8/components/nsLivemarkService.js
file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.8/modules/utils.js
Podobnou hlášku jsem jednu přes google nalezl a jediná odpověď byla reinstalace. Tak bych zkusil reinstalovat (xulrunner-1.9).
Pidgina zkus spustit přes terminál a výpis sem hodit, popř. pokud uvidíš nějakou error hlášku, zkusit hodit do google.
« Poslední změna: 04 Dubna 2009, 11:47:03 od luisah »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.