Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přidání zdrojů  (Přečteno 1187 krát)

alterego

• Návštěvník
Přidání zdrojů
« kdy: 06 Dubna 2009, 23:15:32 »
Chtěl jsem nainstalovat MPlayer do 8.04  a narazil jsem na nepřekonatelný problém = přidání zdroje " multiverse " .Jsem začatečník v ubuntu a ač jsem něco přečetl na toto téma(např. na zdejším fóru) ,absolutně nejsem sto najít jednoduchý a srozumitelný návod,odkaz pro laika jak tam zmiňovany zdroj ( a nejde jistě jen o něj )  přidat...Měl jsem ten pocit a rád bych si ho udržel  :) ,že Ubuntu resp Linux obecně je lidštější než majoritní OS... Diky

picard

• Stálý člen
  • **
Re: Přidání zdrojů
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2009, 23:22:20 »

alterego

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2009, 23:26:51 »
To jsem samosebou našel a dle návodu nastavil...nicméně MPlayer se prostě nikde ve zdrojích nezjevil.Nevím kde dělám chybici...

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2009, 23:40:55 »
Podle článku na wiki v odkazu jsem si přidal do Systém -- Správa -- Zdroje softwaru všechny balíčky přesně podle postupu. A když jsem si pak v Systém -- Správa -- Správce balíků Synaptic stáhl nové balíčky z těchto repozitářů, už se tam v seznamu balíčků objevil i balík mplayer, který se dá označit k instalaci a potvrzením volby pak velmi lehce nainstalovat.
Našel jsem hezký popis mplayeru na wiki zde: http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML-single/cs/MPlayer.html. Krásná česká dokumentace.
« Poslední změna: 06 Dubna 2009, 23:43:10 od drhlik »

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 07 Dubna 2009, 11:51:19 »
Tím, že jsi zaškrtl zdroje multiverse (pokud už nebyly) máš hotovo (tím jsi zdroj multiverse přidal). Stačí viz. drhlík si spustit program určený pro instalaci programů (Synaptic) a tam si mplayer vyhledat a nainstalovat - díky přidání zdroje se ti nové programy (obsažené ve zdroji multiverse) objeví i v Synapticu.
http://wiki.ubuntu.cz/Synaptic

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.