Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 flash videa a pády Firefox  (Přečteno 5105 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 9.04 flash videa a pády Firefox
« kdy: 07 Dubna 2009, 00:18:11 »
Zdravím,
včera jsem si stáhl 9.04. Je opravdu skvělá..konečně můžu používat compiz a video současně. Jediný větší problém je teď flash video. U verze 8.10 šla bez problému nova.cz, tn.cz, barrandov atd. Nefungovalo jen iDnes. Teď to nejede a mám nainstalováno vše podle návodu. Jen se mi nepodařilo stáhnutý soubor flash z adobe.com nakopírovat do složky mozilla/plugins, jak je uvedeno v jednom návodu. Mám 64bit Ubuntu. Občas se zhroutí Firefox. Neví někdo co s tím flashem?
Díky

MartenP

• Host
Re: Ubuntu 9.04 flash videa a pády Firefox
« Odpověď #1 kdy: 07 Dubna 2009, 09:19:59 »
Jestli to je 64-bit flash, tak ten je zatím ve vývojovém stádiu Alpha a toto chování by tedy uživatele nemělo vyvést z míry (sám ho ale používám k největší spokojenosti). Pokud ale nefunguje tak, jak by měl, mohla by pomoci instalace 32-bitové verze z repositáře (daň za funkčnost se bohužel projeví nutností instalace více balíků). Samozřejmě by měl být nejdříve odstraněn ten 64-bitový.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Dubna 2009, 17:33:14 »
Já jsem nainstaloval ten flash plugin, který jsem měl přes Synaptic. 64bit flash ani nevím, kde se dá najít.

MartenP

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Dubna 2009, 18:41:15 »
Jo aha, v tom případě to zkus naopak - odinstaluj ten ze Synapticu a zkus postupovat dle návodu na http://martenuv.blog.cz/0812/flash-pro-64-bit-aneb-prvni-zkusenosti-s-alphou

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Dubna 2009, 22:47:12 »
Jo to už jsem taky viděl. Ale mě Ubuntu nedovoluje cokoliv tam kopírovat. Prostě to nejde. Pokud se mám kvůli tomu přihlásit jako Root, tak netuším jak.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Dubna 2009, 23:13:51 »
A ještě jedna věc...Synaptic mi vůbec nenašel flashplugin-nonfree. Což je divné. Měl jsem ho tam. Pokud se mi to podaří, tak k této poznámce připojuji dva printscreeny jak vypadá nova.cz a potom seznam kodeků, které mám v mozille. Jinak v tom seznamu kodeků chybí ještě jeden Schockwave, který měl souvislost s gnash.

[attachment deleted by admin]

MartenP

• Host
« Odpověď #6 kdy: 08 Dubna 2009, 08:48:25 »
ad kopírování/přesunutí:
Samozřejmě, že to přesunutí potřebuje rootovská práva.
Předpokládejme, že ten soubor libflashplayer.so máš na ploše. Přesunutí provedeš příkazem
Kód: [Vybrat]
sudo mv ~/Destkop/libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so
(kopírování se provede obdobně, ale místo
mv tam dáš
cp)

ad Synaptic:
Na druhém notebooku s 8.10 se mi ten plugin nejmenoval flashplugin-nonfree, ale adobe-něco.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.