Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s instalací Ubuntu na K6-2 400MHz a chipsetu VIA (FIC-503A)  (Přečteno 2071 krát)

JiMill

• Návštěvník
Zdravi, poprve se poustim do plne instalace, jinak mam dve funkcni ve VirtualBoxu, ale na dcerinim compu mi to nejde. Ma tam AMD K6-2-400MHZ 300MB, ale asi je nejvetsi problem v chipsetu VIA :-(
Zkusil jsem vsechno mozny v BIOSu zakazat, nouzovy graf. rezim, ale vysledek stale stejny. Po rozdeleni disku instalace zobrazi pozadi a vytuhne. Kdyz dam Alt+F8 tak to vyhodi Bus busy   segmentation False  a Input/Output error .......
Netusi nekdo co s tim nebo ktera distribuce sla na toto zelezo nainstalovat? Chtel bych zustat u Debianu, ktery uz trosicku znam.
Diky...
« Poslední změna: 08 Dubna 2009, 10:36:25 od JiMill »
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

Jiri Z

• Host
Re: Problémy s instalací Ubuntu na K6-2 400MHz a chipsetu VIA (FIC-503A)
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2009, 00:59:18 »
I kdyby jste to nainstaloval, tak ten PC je moc pomalý na Ubuntu. Zvolte distro z doby kdy
byl vyroben PC.

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2009, 11:05:35 »
To Jiri Z:
Lehce se rekne. Pocitac je pres deset let stary. Takova distra nebyvaji uz k sehnani a hlavne nejsou uz dale aktualizovana (wifi a jine).
Zkusil jsem:
- Puppy. Fungovalo mizerne a po instalaci melo vzdy problem s ulozenim pri logoutu :-(
- OpenGEU 7.10 (dosud pry jeste podporovane) - distro sice slo nainstalovat, ale kde je udajna lehkost DR17??? Pripomina mi to W98 na i386.... Az se s tim dostanu na net, zkusim update a jina graficka prostredi. W2k na to slapala dobre.
Chtel bych zkusit treba GenToo, ale nikdy jsem nekompiloval jadro...
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2009, 11:59:10 »
Zdravím, možno pomôže link na starší článok na LinuxExprese:
http://www.linuxexpres.cz/hardware/linux-a-stary-notebook-preco-nie

BTW neuvažovali ste nad výmenou PC? Nejaké PIII so 700MHz procákom zoženiete za pár korún..
http://pc-sestavy-notebooky.sbazar.cz/

A myslím, že bude stačiť aj na pozeranie DVD a náročnejšie weby ako YouTube alebo soc. siete ako Facebook. OpenOffice pôjde rovnako spoľahlivo a svižne. Ak chcete Ubuntu, tak treba aspoň 384 MB RAM, lepšie by však bolo 512. So Xubuntu by malo stačiť aj 256.

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2009, 12:51:11 »
To Jan:
pod W2k tam sly jak filmy na DVD tak i jine veci. Je tam DVD mechanika a Ati Radeon 7000 AGP2 128MB . A protoze mi w2k zhavarovali, tak jsem chtel zkusit Ubuntu, ktere mam na druhem kompu a v praci.
Problem je s instalaci, dokonce mi tam uz Ubuntu na tom kompu slapalo ve Virtualu s Xfce, ale na holy comp to nejde a nejde :-( ... 

Prenastavil jsem BIOS do zakladu, spoustel instalaci v safe modu a vzdy to nekde zatuhne. Jinak s WXP to slo az do 560MHz a s Linuxem mam trable i na origo 400MHz :-( to je pech.
Jeste mohu zkusit nejakou ISA grafarnu, jestli to neni tou ATI

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2009, 12:58:48 »
Skúste ešte inú grafiku, ale problémom bude  pravdepodobne v čipsete.
BTW link na ubuntuforums.org: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=308194

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2009, 14:03:07 »
To Jan:
Diky za tip, Ozzy se slusne zapotil, aby zjistil, ze ma nejen nevhodnou grafiku pro instalaci, ale i spatnou pamet. Skoda je, ze se neda bezna instalace prepnout do textoveho modu, ale musi clovek stahnout dalsi instalaci Alternate. Trosku pakarna. Jinak mi ?buntu prijemne sedlo a i pres pokusy s ruznymi minimalistickymi distry mi prijde stale nejlepsi. Dcerce bych tam dal bud Fluxbox nebo kdyz to pujde Xfce, aby mela na compu stejne veci jako ja se synem. Po pokusech s dr16 nevim jestli jeste budu zkouset E17...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.