Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Virtualizace-Virtualbox-Lama-dotaz  (Přečteno 1325 krát)

Hyp

• Návštěvník
Virtualizace-Virtualbox-Lama-dotaz
« kdy: 08 Dubna 2009, 20:29:17 »
Mam takovy dotaz, resp. problem. Je mozne jedno PC stare s 20GB diskem vypalit jako iso, pripadne jej nejak namountovat aby bezel ve virtualboxu. Mam predstavu, ze bych z disku udelal iso a ten bych pridal jako novy PC do virtualboxu- lze to nebo to je uplne nesmysl. Musim vse preinstalovavat, nebo by to slo takto i se systemem prenest. DIky. H

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Virtualizace-Virtualbox-Lama-dotaz
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2009, 21:16:40 »
copak něco jako iso by z toho asi teoreticky udělat šlo, ale myslím, že by ti to nebylo moc platné, protože to iso bys podle mě musel připojit jako cédéčko a to by bylo jenom pro čtení. Navíc virtualbox má s sebou i virtuální hardware, takže je dost pravděpodobné, že operační systém ze starého pc (nějaké ty windows) to nerozdýchá a bude potřebovat reinstal. No a pak si myslím, že už bude jednodušší ten 20gb disk nasdílet jako adresář (to Virtualbox umí výborně)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2009, 23:47:01 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,22132.0.html

je to sice uz nejakej ten patek co jsem to delal, ale snad by to melo fungovat ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Hyp

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2009, 10:20:33 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,22132.0.html

je to sice uz nejakej ten patek co jsem to delal, ale snad by to melo fungovat ;)

Uff diky, ale to je podle myho a jestli tomu dobre rozumim vse na jednom PC, ja chci z jednoho staryho PC, kde jsou wokna, najky soft to vypalit a prenyst na virtualbox

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.