Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: log vypnutí  (Přečteno 1175 krát)

tommar

• Návštěvník
log vypnutí
« kdy: 10 Dubna 2009, 00:19:06 »
Zdravím,
mam hloupý dotaz, ale nevím pod jakýma kličkovýma slovama mam najít do jakeho souboru se logujou důvody vypnuti systému?
Mam compa, který běží 24x7x4x -> proste furt, a občas k němu přijdu a je vypnuty nerestartovaný, neodpojeny, jen vypnutý. Jediný co jsem našel v dmesg nebo v nějakým podobným logu eth0 down což mi jako důvod vypnutí systému nepřijde.

Kde najít důvody vypnutí systému?  ???
Nebo jak říci systému aby se místo vypnuti jen resetl?

předem dik

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: log vypnutí
« Odpověď #1 kdy: 10 Dubna 2009, 11:23:45 »
A co takhle výpadek proudu a nebo přehřátí? To to nemohlo způsobit? Nevím ptám se  ;)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
« Odpověď #2 kdy: 10 Dubna 2009, 11:27:14 »
Některé základní desky umožnují nastavit autostartup
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

tommar

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Dubna 2009, 12:11:24 »
prave bych to rad odhalil neni to bezny aby comp se sam vypinal.
zatim jsem zkusil pomalu rozbehnout WOL ale jeste musim vytvorit nejaky skriptik na rouiterovi aby co x hodin poslaila pakety na ten comp - to mi prijde jako nejjednodussi reseni - ale neodstranuje to duvod vypinani.

- k prehrati nevim je to mozne ale nevidim duvod vetraky jou OK a spis tahle deska zacne pipat
-vypadek ne- je tam ups a nic jineho nebylo vypnuteho- ke vsemu ma nastaveno aby se vratil do predchziho rezimu

- k auto startupu - wake on time (WOT?)- je zajimavy ale kdyz jsem videl skripty jak provazat bios s linuxem aby to fungovalo--- brrr to je na hodinu bezvysledne prace a nastaveni biosu je dost chabe- jeden cas a funkcnost pofiderni- pocitac se musi vypnout tak aby ocekaval signal probuzeni...

Jedine hnusne co me napadlo kdyz teda ubuntu nelogujou proc se vypinaji je aby se nedokazaly vypnout ale byla moznost jen restartovat a NIC JINEHO zadny shutdown - ani root.?

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
« Odpověď #4 kdy: 10 Dubna 2009, 12:47:39 »
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.