Zdar, s Ubuntu mám obnovenou premiéru. Za ty dva roky se dost pohlo dopředu. Jen mě trápí pár drobností. Ale jen jednu bych teď chtěl pořešit. Hledal jsme řešení, ale nic co bych jako matér hodlal zkusit jsme nenašel. nějakej postup, co by více lidí potvrdilo.
Mám Ubuntu 8.10 dostatečně výkonej ntb. C2D 8400, 4GB RAM a ATI MOBILITY RADEON HD 3470. HW už nežiju, tak možná nějaký písmeno nesedí.

)
Mým problémeme je občasnej tearing u videa. Teda občasnej natolik, že vadí, ne že je to 2x za film. je jedn oesi avi nebo HD ripy. Je tam jasná spojitosts náročností scény,ale chybějícím výkonem to nebude. Jak píšu, jsem nováček, ale umím hledat a compiz mám vyplej, dokonce jsem zkusil přehodit v mplayeru driver z xv na X11, což se přiznám ani nevím co dělám. Kdesi jsme zahlíd cosi o Vsync, tak sem ho zapl v ATI CCC, ale taky naprd. Nehrabu do toho jako zběsilej, tyto hodnoty můžu vrátit, to jen aby to někdo nesmetl ze stolu s tím, že když nevím co dělám....
Zkoušel jsme to "típnout" pže se to hrozně blbě popisuje, ale při "pause" se to srovná a při běžícím videu se típně uplná demonstrace tearingu. Fest mě to štve, ale nechci se vracet k vidlím.
Drivery mám poslední, co byli na ATI.com 9.2, ale v ATI CCC, jsou beztak nějaký tuším 8.5935 . Pokud by to bylo důležitý, tak to sem dám přesně. :-)
Fakt bych to rád vyřešil, netrápí mě tolik ani další trable, jako nefunkční mikrák, praskání v repro, když je zvuk překvapení /incoming message v pidginu/ a nízká hlasitost dohromady.