Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rezaci plotter summasign  (Přečteno 11336 krát)

pivasud

• Aktivní člen
  • *
rezaci plotter summasign
« kdy: 14 Dubna 2009, 13:38:59 »
ahoj nevite nekdo nahodou jestli pod linuxem funguje ploter summasign T1010 Pro popripade jestli jde pouzit program inkscape primo pro rezani? dekuji
kubuntu 9.10

fahaj

• Návštěvník
Re: rezaci plotter summasign
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2011, 17:25:58 »
http://inkcut.sourceforge.net/ - doplněk Inkscape.
3x Lubuntu 11.04
1x Lubuntu 11.10
1x Ubuntu 11.10

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2011, 00:12:05 »
Jede bez problémů... InkScape celkem dobrá volba... Jsem s ním spokojen... Moje plotry na něm jedou lépe než ve WINU...a hlavně zdarma...:)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2011, 13:45:35 »
Mohu se pokusit oživit toto téma.
Zajímá mě funkčnost USB plotterů. Podle stránek http://inkcut.sourceforge.net/cutters to vypadá že žádný USB plotter nefunguje. Znamená to že mě budou fungovat pouze se seriovým nebo paralerním portem? Co když seriový port nemám, bude fungovat pod ubuntu nějaký COM to USB adaptér?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2011, 07:28:08 »
Zdravím,

nevidím důvod proč by USB ploter neměl fungovat. Většina USB ploterů umí tzv. emulovat seriový port a nebo se tváří jako tiskárna a máte jej v tiskových zařízeních přímo vidět. A v doplňku InkCut pro InkScape si pouze zvolíte jaké zařízení použijete.

Ploter s emulací seriového portu bude používat zařízení pokud bude jen jeden /dev/ttyUSB0

Co máte za ploter?

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2011, 09:30:20 »
Zkoušel jsem P-CUT CR-630 přes USB ale nepodařilo se mi ho rozchodit a hlásil se v systému jako /dev/ttyUSB0 (škoda jí pač by byla za 8.tis  :'( ).
Dále mám možnost koupit Mimaki CG-60st který má seriový port a jsem si jist že pod ubuntu pojede ale nemám na žádném počítači tento port tak bych musel použít nějaký USB převodník a to zase nevím jestli bude fungovat  :-\.
Jako další bych mohl koupit Mimaki CG-60sr která je USB ale nejsem si jist že půjde pod ubuntu rozchodit  :-\.
Máte osobní zkušenost s nějakým USB plotterem?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Července 2011, 10:46:11 »
Zrovna P-Cut jede bez problému...Je ten ploter funkční?...Jede ve Windowsech?

jinak zkuste si vyexportovat grafiku do HPGL z Inkscape a po te napsat do konzole cp "ten soubor"  /dev/ttyUSB0 a odeslat

Ploter by měl začít řezat...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2011, 11:18:51 »
Bohůžel jestli je funkční ve windows nevím pač nikdo k němu nemá řezací program pro windows a výrobce ho moc nepodporuje.
Zkoušel jsem vyexportovat  HPGL ale posílal jsem ho do plotteru tak jak jsem to dělával před léty se seriovým mimaki.
Kód: [Vybrat]
cat "ten soubor" > /dev/ttyUSB0A to se nestalo vůbec nic.  :-\ Mohu k němu zajet a zkusit to vaším způsobem.

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2011, 13:17:01 »
P-Cut je stejný jako všechny ostatní...

Pod winem je spoustu demoverzi:

http://www.signcutpro.com/trial.html

Obávám se ale že bude mrtva deska v ploteru. Předpokládám že ploter máte při posílání ve stavu on line....

Jinak někde mám kontakt na firmu co desky do nich má stojí kolem 2000Kč

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 21 Července 2011, 14:39:30 »
Jo byla on line. Ten plotter není můj a byl mi nabídnut ke koupi ale pokud bych poté měl investovat další peníze tak to raději ne.
Ale děkuji za informace. Velice mě potěšila možnost tak jednoduchého řezání přímo z inscape  ;D

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Července 2011, 23:02:41 »
Ten plugin není úplně dokonalý ale je dobře použitelný... Občas se mi stane při větší grafice že vytuhne uprostřed řezu ale to jen opravdu zřídka...

djdan

• Návštěvník
Re:rezaci plotter summasign
« Odpověď #11 kdy: 27 Října 2013, 12:35:20 »
Zdravím... mohl bych poprosit zkušenější linnuxáky o pomoc s instalací InkCut ?
 Nevím co dělám špatně, ale když najedu v Inkscape na plotter : inkcut tak mi vyskočí toto :

-------------------------------

A rect object was found in the selection, please convert all objects to paths and try again.

Make sure the statusbar displays only objects of type Path.

Inkscape has received additional data from the script executed.  The script did not return an error, but this may indicate the results will not be as expected

-----------------------------
Objekt rect byl nalezen při výběru, prosím převést všechny objekty na cesty a zkuste to znovu.

Ujistěte se, že stavový řádek zobrazuje pouze objekty typu cesty.

Inkscape obdržel další data z uzavřené skriptu. Skript se nevrací chybu, ale to může znamenat, že výsledky nebudou podle očekávání

Nevím kde dělám chybu :(

Děkuji za rady.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 27 Října 2013, 17:20:44 »
Označ vše a pak Objek a vše na křivky... Nesedím u počítače abych se podíval konkrétně.

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 29 Října 2013, 09:37:48 »
Označ vše a pak Objek a vše na křivky... Nesedím u počítače abych se podíval konkrétně.

Super... díky...
Ještě mám jedem problém... jak přidám Plotter do tiskáren když tam není na výběr? Používám připojení přes com...
Toto je poslední problém co mám na linuxu a budu maximálně spokojen když budu řezat :)
Děkuji moc za rady.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 29 Října 2013, 10:53:31 »
Tak bylo to označit vše Ctrl+A nebo myškou a pak případně vše ungroupnout Ctrl+U a pak Křivka > Oběkt na Křivku ;)

Jak jsi tedy instaloval ten doplněk do Inkscape?

Stáhl jsi http://sourceforge.net/projects/inkcut/files/InkCut-1.0.tar.gz/download?use_mirror=freefr&r=http%3A%2F%2Finkcut.sourceforge.net%2F&use_mirror=freefr

Pokud jsi měl staženo třeba v domovském adresáři tak pak jsi otevřel terminál a zadal jsi...
tar -xzvf ./InkCut-1.0.tar.gz -C .config/inkscape/extensions/
Dále si nastav serial Com viz obrázek v příloze, Hádám že to bude /dev/ttyS0

Pokud by to stále nefungovalo tak je možné že nemáš právo používat serial tak by jsi musel zkontrolovat... ehm třeba jednoduše klikací cestou :)
gksudo nautilus /dev/Dále viz obrázek...

[příloha smazaná administrátorem]

[příloha smazaná administrátorem]

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 29 Října 2013, 18:00:16 »
Tak bylo to označit vše Ctrl+A nebo myškou a pak případně vše ungroupnout Ctrl+U a pak Křivka > Oběkt na Křivku ;)

Jak jsi tedy instaloval ten doplněk do Inkscape?

Stáhl jsi http://sourceforge.net/projects/inkcut/files/InkCut-1.0.tar.gz/download?use_mirror=freefr&r=http%3A%2F%2Finkcut.sourceforge.net%2F&use_mirror=freefr

Pokud jsi měl staženo třeba v domovském adresáři tak pak jsi otevřel terminál a zadal jsi...
tar -xzvf ./InkCut-1.0.tar.gz -C .config/inkscape/extensions/
Dále si nastav serial Com viz obrázek v příloze, Hádám že to bude /dev/ttyS0

Pokud by to stále nefungovalo tak je možné že nemáš právo používat serial tak by jsi musel zkontrolovat... ehm třeba jednoduše klikací cestou :)
gksudo nautilus /dev/Dále viz obrázek...

Díky moc zítra zkusím s plottrem :)

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 30 Října 2013, 17:38:13 »
Tak mi tu vyskočil další problém.. googlil jsem a nic jse bohužel nenašel... setkal se s tím někdo?

The program 'inkcutext.py' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadMatch (invalid parameter attributes)'.
  (Details: serial 13824 error_code 8 request_code 62 minor_code 0)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
--------------------------------
Program "inkcutext.py" received X Window System chybu.
To pravděpodobně odráží na chybu v programu.
Došlo k chybě BadMatch (Neplatný parametr atributy). "
   (Podrobnosti: serial 13824 ERROR_CODE 8 request_code 62 minor_code 0)
   (Poznámka pro programátory: normálně, jsou X hlášeny chyby asynchronně;
    to znamená, že se zobrazí chybová chvíli poté, co ho způsobuje.
    Chcete-li ladit svůj program, spusťte jej s parametrem - linie příkaz sync
    možnost toto chování změnit. Poté můžete získat smysluplné
    backtrace z ladicího programu, pokud porušíte na gdk_x_error () funkce.)

Toto vyskočilo z kna InkCut z tlačítka výběru zařízení. :(

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #17 kdy: 30 Října 2013, 18:05:07 »
Mě to na 12.04 chodí normálně.

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 30 Října 2013, 18:51:42 »
Já mám Kubuntu 13.10  asi toto bude ten problém :(

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 30 Října 2013, 21:43:48 »
Super... ani s Kubuntu 12.04 to nejde...
 Píše to toto:

Traceback (most recent call last):
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/main.py", line 293, in on_material_changed
    size = material.getSize(selected)
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/bin/material.py", line 29, in getSize
    xml = etree.parse(xml).getroot()
  File "lxml.etree.pyx", line 2953, in lxml.etree.parse (src/lxml/lxml.etree.c:56204)
  File "parser.pxi", line 1533, in lxml.etree._parseDocument (src/lxml/lxml.etree.c:82287)
  File "parser.pxi", line 1562, in lxml.etree._parseDocumentFromURL (src/lxml/lxml.etree.c:82580)
  File "parser.pxi", line 1462, in lxml.etree._parseDocFromFile (src/lxml/lxml.etree.c:81619)
  File "parser.pxi", line 1002, in lxml.etree._BaseParser._parseDocFromFile (src/lxml/lxml.etree.c:78528)
  File "parser.pxi", line 569, in lxml.etree._ParserContext._handleParseResultDoc (src/lxml/lxml.etree.c:74472)
  File "parser.pxi", line 650, in lxml.etree._handleParseResult (src/lxml/lxml.etree.c:75363)
  File "parser.pxi", line 588, in lxml.etree._raiseParseError (src/lxml/lxml.etree.c:74665)
IOError: Error reading file '/home/rhino/projects/inkcut/app/config/materials.xml': failed to load external entity "/home/rhino/projects/inkcut/app/config/materials.xml"
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/main.py", line 293, in on_material_changed
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/bin/material.py", line 29, in getSize
  File "lxml.etree.pyx", line 2953, in lxml.etree.parse (src/lxml/lxml.etree.c:56204)
  File "parser.pxi", line 1533, in lxml.etree._parseDocument (src/lxml/lxml.etree.c:82287)
  File "parser.pxi", line 1562, in lxml.etree._parseDocumentFromURL (src/lxml/lxml.etree.c:82580)
  File "parser.pxi", line 1462, in lxml.etree._parseDocFromFile (src/lxml/lxml.etree.c:81619)
  File "parser.pxi", line 1002, in lxml.etree._BaseParser._parseDocFromFile (src/lxml/lxml.etree.c:78528)
  File "parser.pxi", line 569, in lxml.etree._ParserContext._handleParseResultDoc (src/lxml/lxml.etree.c:74472)
  File "parser.pxi", line 650, in lxml.etree._handleParseResult (src/lxml/lxml.etree.c:75363)
  File "parser.pxi", line 588, in lxml.etree._raiseParseError (src/lxml/lxml.etree.c:74665)
IOError: Error reading file '/home/rhino/projects/inkcut/app/config/materials.xml': failed to load external entity "/home/rhino/projects/inkcut/app/config/materials.xml"
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/main.py", line 317, in on_device_size_value_changed
    self.plot.setMaxDimensions(x*units['cm'],y*units['cm'])
AttributeError: Plot instance has no attribute 'setMaxDimensions'
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/main.py", line 317, in on_device_size_value_changed
    self.plot.setMaxDimensions(x*units['cm'],y*units['cm'])
AttributeError: Plot instance has no attribute 'setMaxDimensions'
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/main.py", line 427, in on_test_connection_clicked
    dev.plot(os.path.join(appPath,'tests','test.hpgl'))
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/bin/device.py", line 98, in plot
    toSerial(f.read(),self.serial)
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/bin/device.py", line 75, in toSerial
    ser.open()
  File "/home/dan/.config/inkscape/extensions/inkcut/app/bin/serial/serialposix.py", line 276, in open
    raise SerialException("could not open port %s: %s" % (self._port, msg))
app.bin.serial.serialutil.SerialException: could not open port /dev/ttyS28: [Errno 13] Operace zamítnuta: '/dev/ttyS28'
The program 'inkcutext.py' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadMatch (invalid parameter attributes)'.
  (Details: serial 380158 error_code 8 request_code 62 minor_code 0)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #20 kdy: 30 Října 2013, 21:49:42 »
Ono Kubuntu není Ubuntu, pár vydání zpět v Ubuntu např. USB modemy fungovaly, nicméně  kolega s Kubuntu měl smolíka...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 30 Října 2013, 22:29:58 »
Já nevím... v kubuntu se mi líbí prostředí KDE ve kterém se orintuji lépe... tak nevím... snad zítra vyzkouším ještě to UBUNTU a uvidím kde je problém.  :-[

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 31 Října 2013, 20:55:40 »
Tak super s Ubuntu 12.04 Inkcut naběhl, ale zas zlobí plotter... za boha nejde řezat... zas v tom bude nějaká prkotina... Ten soubor ttyS0 zas nemohu upravit v právech zapisování :(" . Nemusím náhodou nějak spárovat plotter nebo nainstalovat ovladač ? Přes COM mi to nechce řezat i když je podporovany US Cuter MH721.

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 31 Října 2013, 21:10:53 »
přidal ses do skupiny dialout? jinak nemáš práva používat COM port

djdan

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 31 Října 2013, 21:59:36 »
přidal ses do skupiny dialout? jinak nemáš práva používat COM port

A to udělám jak jestli mohu vědět ?