Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SB Audigy 4 vs. ALSA  (Přečteno 1486 krát)

dclxvi

• Návštěvník
  • skill: No, thank you
SB Audigy 4 vs. ALSA
« kdy: 15 Dubna 2009, 11:05:35 »
Stala se me takova zvlastni vec. Z niceho nic prestal fungovat predni kanal na zvukovce. Nic sem neinstaloval, neprenastavoval, neladil atp. System 8.10 byla cista instalace od posledniho vydani. Zvuk me nezlobil, integrovana zvukovka je vypnuta, takze s tim nekoliduje. Rikal sem si, ze odelsa karta, ale pro jistotu sem ji testnul jinde a hle, vse jede jak ma. Vyresil sem to cistou instalaci 9.04 (stejne bych k tomu doslo), kde zase vsechny kanaly jedou bez problemu. Mozna bych tomu ani nevenoval pozornost, ale stalo se to uz podruhe (predtim to bylo s Audigy 2)  a tenkrat ta karta taky byla v pohode. Nesetkal ste se s tim nekdo nahodou? Je to bug ALSA(y)? nebo proste Ubuntu prestane po 1/2 roce komunikovat s kartama :-) ?

existpierre

• Host
Re: SB Audigy 4 vs. ALSA
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2009, 12:37:21 »
skusil si sa pozriet, ked si zadal v konzole prikaz alsamixer, ci si tam mal front naplno? popripade pozriet konfiguraky. Ja som mal SB Audigy 4 Bulk a nemal som s tymto problem

dclxvi

• Návštěvník
  • skill: No, thank you
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2009, 17:51:24 »
Naplno, vsechno - alsamixer sem nastavoval pres normalniho uzivatele, i pres roota. Zkousil sem i update ALSA na posledni vydanou verzi, odinstalaci, vymazani nastaveni, configu, vseho co souviselo s ALSA. Nasledne instalaci PULSE, zas evsechno pryc, zpet k ALSA. Stejne tak ruzny nastaveni system-preferences-sound. Fyzicky sem oddelal zvukovku pryc, pustil integrovanou, par restartu, vratil sem AUDIGY do jinyho PCI slotu, vypnul integr. atd. atd. atd. porad stejna pisnicka. Pomohl az reinstal systemu :-) Ale hlavne ze neodesla karta, z integrovane se to neda poslouchat :-)

fertig

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2010, 23:22:54 »
Zdravím,
Asi sem lezu s křížkem po funuse, jak tak koukám na datumy, ale protože těch polemik s funkčností karet Audigy ohledně zprovoznění mikrofonu je tolik a vesměs samý alchymie, které nikam nevedou, tak se podělím s mou verzí, která sice není nijak zrovna "rozumná", leč funguje (aspoň na mým šupliku)...
Mám zapnutej zvukovej čip v BIOSu a v PCI slotu Audigu2 (SB0400 Audigy 2 Value).
V Ubuntu pro veškerá ozvučení všeho možnýho, krom mikrofonu používám tu Audigu a mikrofon mám píchlej do konektoru u vestavěný zvukovky na desce, toť vše.
Na repráčku v liště v položce "Hardware" zapnutý klasicky "Stereo Duplex" pro Audigu a v položce "Vstup" zvolen "Vnitřní zvukový systém" Microphone 1. V položce "Výstup" mám zvolenou funkci "No Amplifier".
V Gnome Mixéru pro Alsa mám ve spodní kolonce zaškrtnuto pouze položku "Tone" a "Audigy Analog/Digital Output Jack", jinak nic.
Takže teoreticky předpokládám, že když to de na jednou kompu, tak snad to pomůže i na jinejch sestavách.
Funguje mi to tak jak v Karmic, tak i v Lucidu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.