Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gufw-nastavení  (Přečteno 5399 krát)

vendy

• Návštěvník
gufw-nastavení
« kdy: 16 Dubna 2009, 07:44:33 »
zdravím,je nutné ve Gufw-povolit firewall?
když ano-jak naladit,nebo stačí jen toto.viz foto
nebo není třeba .nebo jestli to má vůbec nějaký efekt když jenom odkliknu povolit,
bez nějakého nastavování ?
nebo se tim nic nezkazí ani nezlepší?
abych tím nezadělal na nějaké problémy,i do teď mi všechno pěkně běželo
,tak aby to běželo tak dál.
doplním-aby v pořádku a stejně rychle pracoval torrent,skype.
a můžu vypínat zapínat?jak se mi zlíbí?

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 16 Dubna 2009, 13:44:10 od vendy »
zatím U 8.10 II 64b

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: gufw-nastavení
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2009, 22:03:53 »
zdravím,je nutné ve Gufw-povolit firewall?
když ano-jak naladit,nebo stačí jen toto.viz foto
nebo není třeba .nebo jestli to má vůbec nějaký efekt když jenom odkliknu povolit,
bez nějakého nastavování ?
nebo se tim nic nezkazí ani nezlepší?
abych tím nezadělal na nějaké problémy,i do teď mi všechno pěkně běželo
,tak aby to běželo tak dál.
doplním-aby v pořádku a stejně rychle pracoval torrent,skype.
a můžu vypínat zapínat?jak se mi zlíbí?
GUWF je grafickej nastroj na konfiguraci UFW. Pokud chces mit firewall funkcni, musis ho povolit a v nastaveni jeste nastavit polozku "autostart with session". Zrovna jsem to taky resil a zkousel sam. Bohuzel mi zacala padat wifi, tak jsem to musel vypnout. Dalsi problem byl pri bootu. Po loginu to chtelo jeste jedno heslo na firewall a kdyz jsem ho nestihl napsat, bootlo to sice do X, ale nic nereagovalo, tak nasledoval restart X a rychle zadani druheho hesla. Uz jsem ho vypnul...
Da se tam nastavit Vuze, nebo Deluge, torrentovi klienti. Beznej internet, jako Pidgin, Skype, nebo FF bezi bez problemu...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2009, 22:08:42 »
Pokud chces mit firewall funkcni, musis ho povolit a v nastaveni jeste nastavit polozku "autostart with session".

To samozřejmě není pravda -- autostart bude automaticky při startu spouštět gufw. gufw (stejně jako ufw) jsou konfigurátory vnitřních pravidel systému (pro iptables a netfilter), které sjou součástí jádra (tedy se systémem spouštějí) -- stačí tedy zaškrtnout "povolit" (nebo pro ufw "ufw enable") a je hotovo

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2009, 22:14:41 »
Pokud chces mit firewall funkcni, musis ho povolit a v nastaveni jeste nastavit polozku "autostart with session".

To samozřejmě není pravda -- autostart bude automaticky při startu spouštět gufw. gufw (stejně jako ufw) jsou konfigurátory vnitřních pravidel systému (pro iptables a netfilter), které sjou součástí jádra (tedy se systémem spouštějí) -- stačí tedy zaškrtnout "povolit" (nebo pro ufw "ufw enable") a je hotovo
Hmm, tak proc tam takova polozka je?? Ja mel zato, ze to startuje automaticky, ale kdyz jsem videl tu polozku, tak jsem myslel, ze by mela byt zatrzena...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2009, 22:16:39 »
Hmm, tak proc tam takova polozka je?? Ja mel zato, ze to startuje automaticky, ale kdyz jsem videl tu polozku, tak jsem myslel, ze by mela byt zatrzena...

Nevím... Například u Firestarteru to své opodstatnění má, protože ten zároveň umí sledovat síťový provoz a podobné vymyšlenosti, ale u Gufw to taky moc nechápu.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Dubna 2009, 22:21:38 »

Nevím... Například u Firestarteru to své opodstatnění má, protože ten zároveň umí sledovat síťový provoz a podobné vymyšlenosti, ale u Gufw to taky moc nechápu.
Ok, necham to teda bez toho autosession. Mrknu na to, az tam bootnu... :)
Je mozne, ze ten firewall muze ovlivnit wifi pripojeni?? 2x za den se mi znicehonic vypla wifi, Intel Pro 3945ABG a Wicd. Jeste nikdy se mi to takhle nestalo. Proste spadlo pripojeni a wifi byla ve sleeping modu, ze ani neskenovala. Chvili jsem se v tom vrtal a posleze az jsem vypnul fw, tak jsem se znova pripojil a uz to nespadlo. Fw jsem nechal vyplej..

vendy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2009, 21:01:08 »
Citace
které sjou součástí jádra (tedy se systémem spouštějí)
takže povolit nepovolit firewall běží?
« Poslední změna: 22 Dubna 2009, 21:02:42 od vendy »
zatím U 8.10 II 64b

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 22 Dubna 2009, 21:31:37 »
Když zaškrtneš "Povolit firewall" tak poběží a poběží furt dokud to zase "neodškrtneš".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.