Mno, v zásadě to vončo ASI je, ale....
Představte si mě, jak jednou za čas (14dnů - měsíc), ve Widlích, procházím maily. Otevřu přijaté maily a uložím do vybraného adresáře x souborů z mailu, které se jmenují třeba: "Zapis_z_jednani-Investor-c41.doc", "Zapis_z_jednani-Investor-c41-priloha1.jpg", ... V Total Commanderu mám soubory setříděné podle data, nejnovější nahoře. Teď těch x horních souborů označím a JEDINÝM najetím myší na menu změním datum a čas, podle toho kdy a v kolik jsem mail obdržel. Pak mail smažu. To dělám v tom adresáři i se zápisy s projektantem, subdodavatelema a dalšími dokumenty. Pak totéž učiním s odeslanou poštou. Je to cca 30-40 mailů. (Následně jsem klikáním na sloupce file manageru schopen krásně filtrovat – kdy jsem co dostal/odeslal, co je zápis s kým, co jsou jen fotky. A teď bych to chtěl dělat i v Ubuntu.) Jsem ochoten měnit 30-40x (počet mailů) datum a čas, ale nejsem moc ochoten ho měnit takto, z mého pohledu, krkolomně.
Takže ano, na mou (špatně formulovanou) otázku jste odpověděl, ale pro mne je to nepoužitelné. Jednotlivě možná. Děkuji Vám, ale doufal jsem, že se najde někdo, kdo mi napíše něco jako: „Jsi lama to najdeš v GNOME Commanderu v menu...“, nebo „To umí XY Commander...“