Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace programu Metatrader  (Přečteno 3282 krát)

quest

• Návštěvník
Instalace programu Metatrader
« kdy: 17 Dubna 2009, 14:51:59 »
Dobrý den, jsem už jen malý krůček k úplnému přechodu z windows na ubuntu. Windows jsem používal kvůli programům, které nejdou pod linuxem. Rád bych konečně smazal windows. Bohužel mi v tom brání jeden problém a to. Potřebuji Rozjet Metatrader. Vím, že to lze pomocí wine, ale co jsem se dočetl, je nestabilní, což si nemůžu za žádných okolností dovolit. Další alternativa je Virtualizace např. pomocí VMWare, ale to je opět instalování windows pod linux, to také nechci, to bych mohl rovnou zůstat u windows. Přemýšlel jsem také o crossover, který je placený, ale dočetl jsem se, že je nekompatibilní. Tedy pokud jsem to správně přeložil. Takže to shrnu co navrhujete?...jak zprovoznit Metatrader pod linuxem, tak aby byl stabilní a také potřebuji Internet explorer. Nepoužívám ho na prohlížení webu, ale kvůli už zminovaném metatraderu, které potřebuje mít přístup přes explorer na určitou stránku, kvůli indikátoru. Takže zhrnutí Metatrader+Internet explorer, tak aby byla umožněna komunikace mezi těmito dvěma programy.
Nechci slyšet odpovědi typu, nelze  ;D...
PS: ano, je tady možnost, používat oba OS, ale to nechci, protože bych byl na linuxu opravdu jen občas. Windowsu už mám dost....Any idea???.. :-\

vawaver

• Aktivní člen
  • *
Re: Instalace programu Metatrader
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2009, 10:25:59 »
Rozbehol som to pomocou Crossover Linux 8.0.0
http://www.codeweavers.com/compatibility/browse/name/?forum=1;app_id=2157;mhl=53517;msg=53517#msg53517

Potrebne subory subory naviac (mfc42.dll + fonty) som schopny poslat mailom. Tu sa mi to nezmestilo ako priloha k prispevku. 8.2 MB

mynco

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2009, 23:55:40 »
ja mam podobny problém ale ked chcem metatrader spistiť ci už vo wine alebo crosovere sa nedeje nič

prosím o pomoc

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2009, 08:04:52 »
1. V Crossover Linux zvolis instalaciu z preddefinovanych bottles Internet Explorer 6.0, pocas instalacie si to vypyta doinstalovanie dalsich komponentov, staci len odklikat Yes...dotiahne si to potrebne veci samo....
2. Stiahni si odo mna pripraveny 7zip balik z adresy http://www.vawav.com/vawaver/linux/for_wine.7z . Nasledne po rozbaleni nakopirujes adresare fonts a system32 do /home/TVOJEUSERNAME/.cxoffice/win98/drive_c/windows
3. Nasledne cez Crossover Linux spustis instalaciu Unsupported software Metatraderu a nechas ju nainstalovat do tej istej bottle ako Internet Explorer (to jest win98, ktora sa ti vytvorila pocas preddachadzajucej instalacie).
4. Po uspesnom nainstalovani staci pouzit pre spustenie ikonu vytvorenu na Desktope.

Skusal som viac metatraderov (IBFX,FXPRO,GCI) vsetko mi pod linuxom slape krasne.

V pripade problemov sa kludne ozvi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.