Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastavenia (nielen) siete sa neukladajú  (Přečteno 728 krát)

Black3r

• Návštěvník
nastavenia (nielen) siete sa neukladajú
« kdy: 17 Dubna 2009, 16:10:56 »
Mám menší problém. Na mojej sieti nefunguje DHCP, resp. pridelí adresu ktorá nemá prístup na internet. Musím zadať svoju vlastnú IP adresu, masku, bránu a DNS server v nastaveniach siete. To by problém nebol, po zadaní nastavení manuálne internet funguje. Ale po reštarte musím zadávať znova, lebo je to zase nastavené na DHCP. Neviete čo s tým je? Mám 2 sieťové karty (integrovanú a kúpenú zo starého kompu, používam tú kúpenú s tou integrovanou internet nefunguje...), tým pádom 2 internetové pripojenia v panele nastavenia spojenia. Jedno sa volá auto eth0 a druhé auto eth1 (používam auto eth1). Keď vymažem z nastavení spojení auto eth0, po reštarte je zase späť a obidve sú nastavené na DHCP.

Ďalší podobný problém je, že na monitore používam rozlíšenie 1024x768 z dvoch dôvodov: 1. stačí to, 2. môj monitor je starý a 1280x1024 zvláda len na 60Hz a na to sa neviem pozerať ;), vyššie nejde. Ale po reštarte mi vždy nastaví 1280x1024, takže aj to musím meniť vždy.

A aby to nebolo málo, po reštarte som vždy bez tapety na ploche... Neviem, či to nebude náhodou tým, že ju mám uloženú na NTFS disku s windowsom, v my documents a ten sa po štarte systému nepripája (Čo by sa tiež zišlo nastaviť)...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.