Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 2chybové hlášky při startu $HOME/.dmrc (oprávnění) [vyřešeno]  (Přečteno 2037 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Dobrý podvečer týden si lámu hlavu, jak vyzrát na tyto 2 chyby, ketré se mi hlásí při každém startu Ubuntu nejdříve ta první, po chvilce ta 2.-há nijak mi problémy nedělají kromě toho že musím 2x dávat Enter při startu což není zrovna povzbudivé... (tyto chyby nastaly po instalaci virtualcube, ale hrabal jsem se ještě v něčem jiném, bohužel si už nemohu vzpomenout co to bylo, takže to nemusí být virtualboxem, ještě jsem dělal něco v sudo nautilus alespoň myslím... už je to přeci jen týden...)

1. Chyba:
Uživatelský soubor $HOME/.dmrc má nesprávní oprávnění a je ignorován. To brání uložení výchozího sezení a jazyka. Soubor by měl být vlastněn uživatelem a mít oprávnění 644. Adresář $HOME musí být vlastněn uživatelem a mít zakázán zápis pro ostatní uživatele.

2. Chyba:
Could not update ICEauthority file /home/name/.ICEauthority

jinak jsem to už sice hledal na internetu, ale žádný z návodů co tam jsou ani v Aj mi bohužel nepomohl...
Díky všem co mi pomůžou!
« Poslední změna: 17 Dubna 2009, 21:36:58 od Premet »
m@estorm

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Prva chyba.
Preklikni sa na svoj domovsky adresar(slozku). Klikni nanu pravym-vlastnosti-prava a tam mas 3 sady prav
vlastnik
skupina
ostatny
Prvej nastav vsetko na vytvaranie a zapis suborov(vsetko si povol).
Ostatnym dvom polozkam nastav iba citanie a zobrazovanie.
http://gmage.gigacast.sk/images/unregistered/prava_4c56392b1b.png
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Zkus toto:http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31740.0.html

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Skvělý díky ta druhá automaticky odpadla při vyřešení té prvé takže díky Vám oběma!
Jak to mám označit za vyřešené (tady na fóru)? Ať to tu zbytečně nezabírá místo vážným problémům...
« Poslední změna: 17 Dubna 2009, 20:41:13 od maestorm »
m@estorm

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Edituj nazov prispevku [vyriesene].
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.