Zdravím všechny,
Před pěti měsíci jsem si nainstaloval Mandrivu 2006. Jelikož jsem byl zvyklý z win se proklikat při instalci progrmů, Mandriva mne trochu zklamala. Nyní hledám vhodný software, kde bych nemusel shánět programy, kodeky a ostatní věci a pak je soukat do systému přes příkazový řádek, pokud v KDE instalace programů program nenajdu. O kompilaci ani nemluvím z toho dostávám osypky. Nad doinstalováváním a heldáním jsem strávil spustu času, přečetl a vytiskl balíky papírů s návody. Hledám něco jednoduššího na ovládání a srozumintelnějšíno, tak aby i mojí junioři si dovedli nainstavat programy, což si ve win dělali sami na svém účtu.
Takže otázky zní:
* Je instalace progrmů v Ubuntu stejná jako v Mandrivě 2006 nebo jednodušší.
* Jde vypalovat CD-DVD pomocí k3b?
* OpenOffice 2.0.x je přímo v Ubuntu nebo používá jiný software.
* Přehrávání videa - pužívám v Mandrivě Kaffeine, MPlayer. (nemohu pořádně na těchto programech přehrávat video z win - wmv) Hudba Amarok.
* Jaké programy jsou k dispozici na převod videa, zachytávání z kamery, převod hudby do mp3.
* Jaké jsou Internetové prohlížeče.
* Jaké hry jsou v Umbuntu (v Mandrivě jich moc není a nejdou nic moc. Na win jsem hrál strategie GaH konquer General..., Panzer a jim podobné).
Je mi jasné, že bych si mohl tyto otázky najít zde na fóru, ale nejsou nikde uceleny (možná jsem špatně hledal).
Předem díky za odpovědi.
Maky