Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde žádný zvuk-z počátku šel  (Přečteno 1710 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Nejde žádný zvuk-z počátku šel
« kdy: 18 Dubna 2009, 22:48:15 »
Další věc, která se mi nepodařila rozchodit po dvou dnech je zvuk. Zprvu šel. Když jsem zkoušel testovat HW, tak jsem cosi slyšel. Pak už jsem se tomu nevěnoval a ani jsem si nevšiml, že už najednou nefunguje.
V System-Volby-Zvuk jsem se snažil nastavit různé možnosti, ale nic. Samozřejmě, že mám "jacka"ve správném výstupu a repráky zapnuté :-)

Zvukovku mám integrovanou myslím, že to je Realtek HDA. Ve Volby-Zvuk jsou u těch testů různé ovladače(teda nejsem si jistý že to jsou ovladače-v Linuxu si nejsem zatím jistý ničím :-)) ) a je tam napsáno
v kolonce "Stopy výchozího směšovače"- zařízení a na volbu je tam Realtek ALC888(OSS Mixer), HDA NVidia (ALSA mixer)+další...

Co tedy prosím s tím?
Díky za nápady

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Nejde žádný zvuk-z počátku šel
« Odpověď #1 kdy: 18 Dubna 2009, 23:00:15 »
Dvoklikem na ikonku ovládání hlasitosti na panelu si spusťte směšovač a koukněte jestli nemáte nějaké kanály ztlumené (další kanály přidejte v nastavení).

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Dubna 2009, 23:59:04 »
takže zvuk jsem rozchodil. Bylo to v tom nastavení na té liště.... To se celkem stydím :-[. Nějak mi to uniklo.
Ve "Zvuk" už ty testy jdou...

Takže v "Rhytmbox" už slyším songy. Ale neslyším nic ve Skypu. Hlásí mi to "Problem with Audio Playback". Na straně volaného to dává hlášku  "chyba zvukového zařízeni volaného".
Je nějaké triviální nastavení po ruce, kterého si mé "poloslepé oko" nevšimlo :-) ?

Dík

El_Diabl0

• Aktivní člen
  • *
    • gfx
« Odpověď #3 kdy: 22 Dubna 2009, 16:24:40 »
takže zvuk jsem rozchodil. Bylo to v tom nastavení na té liště.... To se celkem stydím :-[. Nějak mi to uniklo.
Ve "Zvuk" už ty testy jdou...

Takže v "Rhytmbox" už slyším songy. Ale neslyším nic ve Skypu. Hlásí mi to "Problem with Audio Playback". Na straně volaného to dává hlášku  "chyba zvukového zařízeni volaného".
Je nějaké triviální nastavení po ruce, kterého si mé "poloslepé oko" nevšimlo :-) ?

Dík

A jeste se ujistit ,ze mikrofon nema volume na MUTE ;)
HP 6735s - 9.04 64bit (eyecandy) / XP Profi (performance)
&
AMD 6000+, ATI 4850, 4GB ram, 22 LCD, 1 TB space ... Windows XP Profi

cyrilkoc

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Dubna 2009, 00:18:00 »
Tak ja mam ten isty problem, zvuk na zaciatku ide, aj pri spusteni filmu ide par minut a potom sa sekne, a uz to len piska. Skusal som nastavovat aj v subore alsa-base. V ubuntu 8.10 to islo normalne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.