Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Externí hardisk  (Přečteno 2172 krát)

udolf

• Návštěvník
Externí hardisk
« kdy: 19 Dubna 2009, 18:41:58 »
Ahoj,
s Ubuntu a Linuxem jsem začal teprve před dvěma týdne, ale jsem nadšen myšlenkou svobodného softwaru. Všechno šlapalo bez problémů, ale teď se objevil problém, který nemůžu vyřešit. Kamarád mi dává vždy data na svém externím hardisku, má na něm formát souborů NTFS, a Ubuntu mi ho nechce připojit, právě kvůli tomu. Používám systém ex3, na přenos souborů z win <->linux mám jeden malý oddíl Fat 32, jako /mount. Nevím, proč mi to nechce externí hardisk s ntfs připojit, když mě to normálně pustí do oddílu s woknama, jdou mi i spustit soubory co mám nainstalované pod woknama... Ale jak říkám, jsem uplný začátečník a uspořádání souboru v Ubuntu pořád ještě nemám zmáklé.
Byl bych vděčný za radu, protože nechci soubory přenášet na 2x ;)
Děkuju

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Externí hardisk
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2009, 18:49:38 »
A co si máme představit pod "nechce připojit"?

udolf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2009, 18:58:26 »
Ano, neumím se dobře vyjádřit, objeví se chybové hlášení, v kterém je napsáné, hardisk má systém souborů NTFS a nejde prenaset soubory, bližší informace nepodám, protože nemám disk momentálně po ruce.

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
« Odpověď #3 kdy: 19 Dubna 2009, 19:08:12 »
Ahoj mělo by to normálně fungovat. Kamarád musí korektně disk ukončit a potom odpojit USB kabel. Ubuntu nepotřebuje nic k tomu aby si připojil externí hdd. Když tak napiš co ti to hlásí. Ale nejdříve zkus korektně odpojit disk ve win a pak připojit v Ubuntu.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

udolf

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Dubna 2009, 19:26:51 »
Díky, zkusím to, až se mi zase dostane do ruky.

WarfaceZ

• Návštěvník
    • Gcore.cz - Herní portál a magazín
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2009, 18:13:42 »
DObrý den , mě to hazí taky chybu , obrázek viz. příloha

[attachment deleted by admin]

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2009, 18:36:51 »
No to je právě nekorektně odpojeno. Nesmíte kabel vytáhnout, opkud jste ho neodpojil softwarově. To zn.v systray klepnout na usb zařízení a dát "Bezpečně odebrat". To najdete... :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

WarfaceZ

• Návštěvník
    • Gcore.cz - Herní portál a magazín
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2009, 18:40:05 »
no to jsem právěže dal

EDIT : a semtam mi to už píše aji toto : DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
« Poslední změna: 27 Října 2009, 23:40:50 od Zuben45 »

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Října 2009, 11:36:24 »
Nedávno jsem řešil podobný problém se svým externím harddiskem. V ubuntu se připojoval sporadicky (ani lsusb ho nenašel) a přenosový rychlosti byli minimální, no někdy namountoval v pořádku. Nabootoval jsem do windows, disk defragmentoval, nechal hledat chyby a vše v pořádku. Tak jsem si říkal, zkusim formát, při kopírování dat disk zamrznul. Takže znova do windows a i tam už kopírování probíhalo rychlostí pod 1 Mb/s.

Nakonec jsem disk z tý stříbrný krabičky vyndal, připojil přes SATA do počítače a on fungoval. Takže problém byl v USB připojení.

Vyzkoušej tedy ve windows defragmentaci, kontrolu disku, rychlost kopírování, abys mohl vyloučit hardware chybu. Samozřejmě vždy disk korektně odpojuj. Pokud máš na disku i jinou možnost připojení než USB, vyzkoušej ji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.