Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: občasné padání PC - Kubuntu 8.04  (Přečteno 997 krát)

Kamenda

• Návštěvník
občasné padání PC - Kubuntu 8.04
« kdy: 20 Dubna 2009, 15:49:14 »
Zdravím, jsem úplný začátečník při práci s Linuxem. Prvně jsem si nainstaloval na PC Kubuntu 8.04, ale mám s tím problém. ??? Jednou za čas, přijde mi, že při větším zatížení PC (asi tak jednou za 2 hodiny), počítač z ničeho nic zamrzne a musím dát restart. Nebo se počítač restartuje sám. Myslím, že to bude nějaký probém s deskou. Na Win to také mělo problémy, než jsem tam dal drivery z CD (konkrétně hlavně drivery pro AGP byly potřeba), jenže pro Linux na CD samozřejmě nejsou a na netu jsem je nikde nenašel a ještě ke všemu firma Soltek zřejmě zanikla. Konkrétně mám desku Soltek KT-600 Socket A chipset VIA, procák AMD Sempron 2500+, grafiku" ATI 9550. Grafika si drivery našla. Zdá se mi, že je PC pomalejší, než byl na Win a hlavně na Win nepadal. Nemáte někdo zkušenosti s driverama na tenhle motherboard? Případně nějakou radu, jak odhalit, co způsobuje ty restarty a zamrznutí? Abych se alespoň někam pohnul. Díky Kamenda.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: občasné padání PC - Kubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2009, 16:08:23 »
V ovladačích to nejspíš nebude - měl jsem desku se stejným chipsetem KT600, akotát od MSI, grafiku ještě horší (Radeon 9200) a Ubuntu na tom běhalo bez problémů (taktéž jsem žádný drivery pod linuxem neinstaloval).

Na tvém místě bych zkusil sledovat teploty v kompu (procách, chipset, grafika), příp. vytížení procesoru. třebas bude zakopaný problém tam.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Kamenda

• Návštěvník
Re: občasné padání PC - Kubuntu 8.04
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2009, 16:16:34 »
No ale s teplotama jsem pod Win problémy neměl. Kontroloval jsem to tam SpeedFanem a pořád v normě a v pohodě. Pod Linuxem jsem to teda ještě nezkoušel sledovat, ale nevěřím, že by se to tam víc hřálo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.