Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po updatu jádra nenaběhnou X-ka  (Přečteno 1217 krát)

Stilgar

• Návštěvník
    • Order of the Stick
Po updatu jádra nenaběhnou X-ka
« kdy: 20 Dubna 2009, 17:29:02 »
Po posledním updatu jádra mi odmítá naběhnout X-system. Všechno bootování probíhá v pořádku, ale když mají naběhnout Xka, párkrát problikne černá obrazovka a nic se nestane. Konzolový režim na tty 1-6 běží v pořádku, na 7ce po přepnutí z jinýho tty je černá obrazovka s blikajícím kurzorem (bez promptu), na 8ce je zaseknutý výpis bootování.

startx z jinýho tty nefunguje, vyhazuje šíleně dlouhej error, který se odmítá nechat forwardnout do souboru. Emergency mode a Try to fix X-server jsem zkoušel (a to u několika verzí jádra), nepomohlo.

Mám Ati mobility radeon x1600, předpokládám, že tento problém s tím bude nějak spojen, jako ostatně všechny problémy co jsem s linuxem kdy měl...  :-\

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Po updatu jádra nenaběhnou X-ka
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2009, 07:06:48 »
jj, mám taky Ati a hodně dlouho jsem s tím též bojoval...u 8.10 se to docela vyřešilo a problémy již nemám, každopádně bych zkusil postup, který jsem už někomu psal, mně vždy pomohl: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,34322.0.html . Ty budeš mít nejspíš xorg.conf obsáhlejší, nejdřív bych změnil jen tu položku Driver, pokud by nepomohlo, odmazal bych v Section Device vše, kromě řádků, které jsou v tom odkazu..

Pokud ti Xka naběhnou, musíš pak ovladače pro grafiku znovu doinstalovat, ale to by už neměl být problém...v 8.10 jsou v repo
« Poslední změna: 21 Dubna 2009, 07:11:36 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Stilgar

• Návštěvník
    • Order of the Stick
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2009, 12:59:34 »
nepomohlo... startx potom hlásí

Kód: [Vybrat]
(EE) vesa(0) : no valid modes
(EE) screens foung but none have a usable configuration

fatal server error
no screens found
giving up

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2009, 13:09:31 »
Tak ještě zkus poslat výpis z /etc/X11/xorg.conf

Kód: [Vybrat]
cat /etc/X11/xorg.conf
a měl bys tam mít systémem vytvořený soubor /etc/X11/xorg.conf.backup, hoď sem výpisy obou souborů..
« Poslední změna: 21 Dubna 2009, 13:12:08 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.